Οι καλύτεροι παιδότοποι στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτεροι παιδότοποι στη Θεσσαλονίκη

Αρκετές αναγνώστριές μας συχνά μας λένε ότι δεν αφιερώνουμε άρθρα μας για οικογενειακές εξόδους στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε τους πιο πρωτότυπους και διαφορετικούς παιδότοπους στη συμπρωτεύουσα, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, αφού διαθέτουν και χώρο καφέ αφιερωμένο στους γονείς και τους συνοδούς. Γιατί κι εμείς αξίζουμε λίγες ώρες χαλάρωσης. Φυσικά, μπορείτε να τους έχετε υπόψη σας και για το επόμενο πάρτι του παιδιού.

Legend Toys 

 «Είχε κι έναν παιδότοπο στην Καλαμαριά…»: Παραφράζοντας τον στίχο γνωστού τραγουδιού για χάρη τς... έμπνευσής μας! Στην ίδια λογική με τον προηγούμενο παιδότοπο, λειτουργεί και το Legend Toys, που ταξιδεύει τα πιτσιρίκια από 2,5 ετών και πάνω στον κόσμο των Playmobil, στη ζωή της Barbie αλλά και των ηρώων της Disney ενώ διαθέτει και άλλα παιχνίδια που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Στον χώρο λειτουργεί και κατάστημα πώλησης των αγαπημένων Playmobil αν σας… λείπουν κάποιες φιγούρες ενώ δίπλα στα μικρά σας, οι συνοδοί μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημά σας ή να δοκιμάσετε κάποιο σνακ- είναι σίγουρο ότι θα πεινάσετε γιατί τα μικρά θα «κολλήσουν» με τις ώρες εκεί.



Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 36, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Τηλέφωνο: 2310402717.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. έως 2.30 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 10.30 μ.μ.. Τα σαββατοκύριακα ο χώρος μένει ανοιχτός από τις 10 π.μ. έως τις 10.30 μ.μ.

Η είσοδος για τους μικρούς επισκέπτες κοστίζει 5 ευρώ ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται μπανάνα, μάφιν και νερό. 

Για τις δράσεις του παιδότοπου, ενημερωθείτε αναλυτικά από τη σελίδα του στο Facebook.

Kids Fun Factory 

Στο ξακουστό για τα τρίγωνά του Πανόραμα, βρίσκεται το Kid’ s Fun factory, ένας δημιουργικός παιδότοπος στον οποίο οργανώνονται καθημερινά τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα για παιδιά. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ενώ στη σελίδα του παιδότοπου στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για τις καινούριες του δράσεις.

Κι επειδή οι γονείς δεν χρειάζεται να μείνουν παραπονεμένοι, ο παιδότοπος έχει και καφέ για να χαλαρώνετε κι εσείς όσο τα παιδιά παίζουν.



Διεύθυνση: Νικολάου Λεοντίδη 6, Πανόραμα.

Τηλέφωνο: 2311287888.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4.30 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ. και Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Ο χώρος απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 12 ετών. Η τιμή για την είσοδο στον παιδότοπο αλλά και τη συμμετοχή στα εργαστήρια ανέρχεται στα 7 ευρώ ανά παιδί, μαζί με τοστ και χυμό. 

Playcorner.gr 

Στο Playcorner, τα παιδιά από 2 μέχρι 9 ετών μπορούν να παίξουν με τα αγαπημένα τους γνωστά παιχνίδια, όπως τα Lego, τα Playmobil και οι Barbie. Εναλλακτικά, μπορούν να «μαγειρέψουν» στις παιδικές κουζίνες ή να «μαστορέψουν» στους πάγκους εργασίας και να απασχοληθούν δημιουργικά με τα ξύλινα παιχνίδια. Οι γονείς μπορούν είτε να παίξουν κι αυτοί με τα μικρά τους είτε να απολαύσουν τον καφέ τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στα παιχνίδια, στον οποίο είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, ή στα τραπεζάκια έξω, όσο ακόμα έχει καλό καιρό.

*Φωτογραφία: paidotopos.eu

Διεύθυνση: Σπάρτης 2, Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 2310852212.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Η χρέωση ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά παιδί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και ανεβαίνει στα 7 ευρώ τις υπόλοιπες μέρες και ώρες. Στην τιμή περιλαμβάνεται τσουρεκάκι ή γιαουρτάκι με χυμό ενώ με κάθε επίσκεψη, η επόμενη είναι δωρεάν.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Playcorner στο Facebook.

 Playtogether

Στόχος του Playtogether είναι ένας: το ήρεμο παιχνίδι που αναπτύσσει τις δεξιότητες των παιδιών, παρέα με τους γονείς (εφόσον θέλουν) εξ ου και τ’ όνομα. Για του λόγου το αληθές, όπως διαβάζουμε σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα του Playtogether στο Facebook, στην εσωτερική πόρτα του χώρου, θα βρείτε την εξής ταμπέλα: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» -μια μικρή κίνηση που επικροτούμε. 

Οι συνοδοί μπορούν να απολαμβάνουν το ρόφημά τους δίπλα στον χώρο που παίζουν τα παιδιά.

*Φωτογραφία: pigolampides.gr

Διευκρινίζουμε ότι ο χώρος απευθύνεται σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών. Περισσότερα για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του παιδότοπου, θα δείτε εδώ

Διεύθυνση: Βοσπόρου 102, Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 2314027563.

Ωράριο λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. 

Το εισιτήριο εισόδου για τα παιδιά ανέρχεται στα 4,5 ευρώ. 

Playtime 

Με προγράμματα που προωθούν τον χορό, το τραγούδι, τη ζωγραφική και φυσικά τη δημιουργική απασχόληση αλλά και παρέα με τα Playmobil, τα παιδιά θα περάσουν πολλές ώρες διασκεδάζοντας στον χώρο του Playtime. Εσείς παραγγείλτε τον καφέ σας και χαρείτε τα μικρά σας που… ξεδίνουν.



Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 59 και Ευελπίδων 2, Αρετσού, Καλαμαριά.

Τηλέφωνο: 2310495633.

Ωράριο λειτουργίας: 10.30 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 10 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και 10.30 π.μ. έως τις 10 μ.μ. τα σαββατοκύριακα. 

Ο χώρος απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Η είσοδος για τα παιδιά κοστίζει 5 ευρώ. 

v