10 μαγικές τροφές που καίνε λίπος

10 μαγικές τροφές που καίνε λίπος

Οι εξαντλητικές δίαιτες καταπονούν τον οργανισμό και είναι πια κοινή γνώση, ότι δεν έχουν τίποτα καλό να προσφέρουν. Από την άλλη, καμία πολύ σοβαρή αλλαγή δεν μπορεί να συντελεστεί στο σώμα μας, αν δεν προσέξουμε συνολικά τη διατροφή μας κι αν δεν ασκηθούμε –έστω περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να κάψει γρηγορότερα λίπος. Όπως…

(Photo: losingweightdone.com)

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης βοηθώντας τον οργανισμό να «χωνεύει» τα λίπη γρηγορότερα. Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και λίγος χυμός λεμονιού στο νερό σας, αν συμπεριληφθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο, βοηθούν πολύ.

Στρείδια και άλλα θαλασσινά

Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ψευδάργυρο και αποτελούν σημαντική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Το κυριότερο: περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά που συμβάλλουν στην αποφυγή συσσώρευσης έξτρα λίπους.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, ουσία που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, επιτελεί διπλό ρόλο: αφενός περιορίζει την όρεξη κι αφετέρου επιταχύνει τον ρυθμό του μεταβολισμού.



Μήλα

Τα μήλα θεωρούνται ιδανική τροφή, αν θέλετε να κάψετε κοιλιακό λίπος. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και, όταν συνδυαστούν με πλιγούρι ή καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες (περίπου τρία ανά ημέρα), μπορούν να αποφέρουν αισθητά αποτελέσματα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι, χαρίζει μακρά αίσθηση κορεσμού λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες. Βοηθά στο κάψιμο λίπους, αφού ο οργανισμός μετά την κατανάλωσή του, καίει πολλές θερμίδες μεταβολίζοντας τις πρωτεΐνες του.

Καρύδια και αμύγδαλα

Αποτελούν σημαντικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών και πρωτεΐνης και βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Βάλτε στις σαλάτες σας ή πάρτε τα μαζί σας σε σακουλάκια σαν σνακ στη δουλειά ή τη βόλτα.



Αβοκάντο

Είναι μια απ’ τις πληρέστερες τροφές και του αποδίδονται πλείστα καλά (όπως ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών ασθενειών ή ότι ρίχνει τη χοληστερίνη). Ταυτόχρονα, τα καλά του λιπαρά καθυστερούν την πέψη και οι φυτικές του ίνες «ελέγχουν» τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Εάν μπορείτε να τρώτε ένα ανά ημέρα, θα κάνετε χάρη τόσο στη σιλουέτα σας όσο και στον οργανισμό σας.

Καρπούζι

Πλούσιο σε νερό αλλά και σε κάλιο, το καρπούζι θα γεμίσει το στομάχι εύκολα δημιουργώντας αίσθηση κορεσμού. Έχει λίγες θερμίδες και περιέχει αντιοξειδωτικά –ισχυρούς συμμάχους στη μάχη με την ευεξία.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει, επίσης, την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.



Καφές

Η καφεΐνη έχει διουρητικές και θερμογενετικές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην γρηγορότερη καύση του λίπους. Παρ' όλ’ αυτά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες, όπως ταχυκαρδίες, αύξηση πίεσης κ.λπ.

Πηγές: brightside.me και in2life.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v