Πώς να διαλέξετε το ιδανικό κραγιόν για την επιδερμίδα σας

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό κραγιόν για την επιδερμίδα σας

Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με διάφορα χρώματα στα χείλη και να φοράμε έντονα κραγιόν, που είναι στη μόδα και που «πάνε» με το μαύρισμά μας. Όμως, αν δεν κάνουμε το τεστ και δεν ανακαλύψουμε ποιες αποχρώσεις μάς ταιριάζουν πραγματικά, ανάλογα με την επιδερμίδα μας, τότε κάνουμε… μισές δουλειές.


Την επόμενη φορά που θα (ξανα) αγοράσετε κραγιόν, λοιπόν, φροντίστε να πάτε προετοιμασμένες και να έχετε αποκτήσει με γνώσεις πραγματικής μακιγιέζ!

*Φωτογραφία: 15min.lt

Μάθημα 1ο: Βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο βασικοί τόνοι επιδερμίδας, που είναι εύκολο να τους ξεχωρίσετε: ο κίτρινος, που θεωρείται πιο «ζεστός» και ο ροζ που είναι πιο «ψυχρός». Θα καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε με τα εξής κόλπα:

Δείτε τις φλέβες σας. Αν είναι πράσινες, τότε ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ροζ. Αν θυμίζουν περισσότερο μπλε, έχετε κίτρινη επιδερμίδα.

*Φωτογραφία: beautylish.com

Κοκκινίζετε εύκολα; Τότε σχεδόν σίγουρα, έχετε ψυχρή επιδερμίδα.

Ποια κοσμήματα σας ταιριάζουν καλύτερα; Τα χρυσά ή τα ασημένια; Τα ασημένια κοσμήματα αναδεικνύονται καλύτερα στις «ψυχρές» επιδερμίδες ενώ τα χρυσά στις «ζεστές».

*Φωτογραφία: lovelace-media.imgix.net

Τι χρώμα είναι τα μάτια σας; Συνήθως, όσοι έχουν ανοιχτά καφέ, μπλε ή πράσινα μάτια, ανήκουν στην κατηγορία της ψυχρής επιδερμίδας. Το αντίθετο ισχύει για όσους έχουν σκούρα καφέ ή μαύρα μάτια.

Μάθημα 2ο: Επιλέγοντας το σωστό χρώμα του κραγιόν, ανάλογα με την απόχρωσή σας

*Φωτογραφία: thisisinsider.com

Το να βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας είναι το πρώτο στοίχημα. Το να βρείτε την απόχρωσή της, είναι το δεύτερο. Για να μην μπερδευτείτε, μια γυναίκα με ζεστό τόνο επιδερμίδας, μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμη, σταρένια ή σκούρα, όπως και μια γυναίκα που ανήκει στην κατηγορία του ψυχρού τόνου. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να διαλέξετε το ιδανικό χρώμα του κραγιόν με βάση το συνδυασμό τόνου και επιδερμίδας. Δείτε συγκεκριμένα:

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Η βασική οδηγία για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι η εξής: να διαλέγετε  ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σε κραγιόν, όπως τα nude, το ανοιχτό ροζ αλλά και το απαλό καφέ.

Αν έχετε ψυχρή επιδερμίδα, θα πρέπει να «ποντάρετε» στις nude αποχρώσεις με βάση το απαλό ροζ αλλά και στη ζεστή απόχρωση της μόκα. Για τις ζεστές επιδερμίδες, τα nude με ροδακινί βάση και τα παλ ροζ κραγιόν είναι ιδανικά. Αν πάλι θέλετε να επιμείνετε στις αποχρώσεις του κόκκινου, προτιμήστε το μπορντώ που θα κάνει εντυπωσιακή αντίθεση με το δέρμα σας και ταιριάζει τόσο στις ζεστές όσο και στις ψυχρές επιδερμίδες.

*Φωτογραφία: stylecraze.com

Σταρένια επιδερμίδα

Η πιο συνηθισμένη απόχρωση των Ελληνίδων και ίσως η πιο τυχερή, αφού έχετε αρκετές επιλογές αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία. Έτσι, αν έχετε ψυχρό τόνο μπορείτε να «παίξετε» με μια μεγάλη παλέτα που περιλαμβάνει αποχρώσεις του καφέ, του κόκκινου, του φούξια και του ροδακινί- καθόλου άσχημα δηλαδή.

Για τις ζεστές επιδερμίδες, ωστόσο, η ιδανική επιλογή είναι οι μπρονζέ, καφέ και ροδακινί αποχρώσεις ενώ όσες έχουν ψυχρή επιδερμίδα, πειραματιστείτε με το έντονο ροζ και το βαθύ, σκούρο κόκκινο.

*Φωτογραφία: businessinsider.com

Σκούρα επιδερμίδα

Ο γενικός «κανόνας» είναι ότι οι γυναίκες με σκούρα επιδερμίδα μπορούν να επιλέξουν άφοβα τα σκούρα κόκκινα κραγιόν.

Το βαθύ κόκκινο του ρουμπινιού και το κόκκινο με σκούρα, μαύρη βάση είναι τέλεια για όσες έχουν ψυχρό τόνο.

Για τις ζεστές επιδερμίδες, τα σκούρα μπρονζέ και χρυσά χρώματα θεωρούνται ιδανικά. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, αποφύγετε τα nude και τις αποχρώσεις του πορτοκαλί -δεν θα σας κολακέψουν!

*Φωτογραφία: limnitlipsticks.com

Μερικά ακόμα γενικά tips:

*Προτιμήστε να διαλέγετε πάντα μια απόχρωση, έστω και λίγο πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας για να μην σας «χλωμιάζει».

*Με δεδομένο ότι όλες λίγο-πολύ έχουμε πάρει χρώμα μετά τις διακοπές, κάποια κραγιόν μπορεί να μην ταιριάζουν πλέον με το μαύρισμά μας. Το κόλπο είναι να δοκιμάσετε το κραγιόν στο κάτω χείλος. Βλέποντας την αντίθεση με το πάνω χείλος, θα καταλάβετε αν πρέπει να περιμένετε να φύγει το μαύρισμά σας μέχρι να το ξαναφορέστε.

*Όταν θέλετε να δοκιμάσετε ένα κραγιόν, το καλύτερο σημείο είναι οι άκρες των δαχτύλων σας. Κι αυτό, γιατί το χρώμα τους μοιάζει με αυτό του προσώπου σας κι έτσι θα φτάσετε σε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.

*Μαζί με… όλα τα άλλα, θα πρέπει να συνυπολογίσετε το εξής: αν θέλετε να φαίνονται πιο «γεμάτα» τα χείλη σας, θα πρέπει να προτιμήσετε ανοιχτά και λαμπερά χρώματα. Οι σκούρες αποχρώσεις, αν και ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες, «μικραίνουν» τα χείλη.

Πηγές: annmariegianni.com, wittyfeed.com και makeup.allwomenstalk.com

v