Πώς ανακάλυψε αυτή η γυναίκα ότι έχει μελάνωμα

Πώς ανακάλυψε αυτή η γυναίκα ότι έχει μελάνωμα

Μια γυναίκα από την Αγγλία πήγε να φτιάξει τα νύχια της -μια συνήθεια που έχει εδώ και χρόνια. Η κατάληξη αυτού του ραντεβού, όμως, ήταν διαφορετική. Γιατί το περίεργο σημάδι που είδε η μανικιουρίστ στο νύχι του αντίχειρά της, κάτι που η πελάτισσα προφανώς δεν είχε θεωρήσει σημαντικό, την οδήγησε στον γιατρό. Τα νέα ήταν άσχημα: η γυναίκα διαγνώστηκε με μελάνωμα στα νύχια, μια μορφή καρκίνου του δέρματος. Στην κοινοποίηση που ανήρτησε η επαγγελματίας στο Facebook, εξηγεί γιατί πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην αμελούμε τις αλλαγές που παρατηρούμε στα νύχια μας.

*Φωτογραφία: newsapi.com.au

Διαβάστε την ιστορία της, όπως την περιγράφει η Jean Skinner:

«Πριν λίγες εβδομάδες, ήρθε μια πελάτισσα στο κατάστημα. Για πολλά χρόνια πήγαινε να της φτιάξουν τα νύχια. Είχε όμως μια σκούρα κάθετη γραμμή στον αντίχειρά της. Μόλις έκατσε, μου είπε ότι ήθελε να βάψει τα νύχια της με ένα σκούρο χρώμα για να την καλύψει. Στα σαλόνια ομορφιάς που πήγαινε, έβγαζαν διάφορες “διαγνώσεις”. Της είχαν πει ότι είχε έλλειψη ασβεστίου. Άλλοι της είπαν ότι ήταν κληρονομικό. Κάποιος της είπε ότι ήταν αίμα.

Αυτό είναι μελάνωμα! Δεν ήθελα να την τρομοκρατήσω, αλλά της είπα ότι έπρεπε να πάει αμέσως στον γιατρό! Μου τηλεφώνησε σήμερα και μου είπε ότι ήταν όντως μια επιθετική μορφή μελανώματος που είχε ήδη επεκταθεί στους λεμφαδένες. Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Σας παρακαλώ, να δίνετε σημασία σε όλες τις αλλαγές που βλέπετε στα νύχια σας. Είναι πολύ πιθανό να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά κάποιες φορές μπορεί να υποδηλώνουν μια σοβαρή ασθένεια. Να ελέγχετε συχνά τα δάχτυλα και τα νύχια σας- των μεγαλύτερων σε ηλικία, και των αγαπημένων σας που δεν είναι σε θέση να παρατηρήσουν από μόνοι τους τέτοιες αλλαγές. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

(Μοιράζομαι αυτή την ιστορία με την άδεια της γυναίκας).»

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v