Πώς να μεταμορφώσετε το παιδικό γραφείο

Πώς να μεταμορφώσετε το παιδικό γραφείο

Η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως και η επιστροφή στο διάβασμα έπειτα από 3 μήνες καθισιού. Αν θέλετε, λοιπόν, να βοηθήσετε το μικρό σας να εγκλιματιστεί πιο εύκολα στο σχολείο, μπορείτε να μεταμορφώσετε το γραφείο του με κάποιες απλές ιδέες για να το κάνετε πιο ευχάριστο. Όπως…

Φτιάχνοντας πρωτότυπα ραφάκια

Όπως αυτό της φωτογραφίας: απλώς βάλτε κάποια καρφιά στον τοίχο και στερεώστε ένα παλιό skateboard για τα βιβλία του παιδιού.

*Φωτογραφία: idolza.com

Με αυτοκόλλητα τοίχου 

Επιλέξτε σχέδια που θα αρέσουν στο παιδί, με θέμα το διάστημα ή αυτοκόλλητα που θυμίζουν σχολείο, όπως αυτή η υδρόγειος για να... μπαίνει στο κλίμα. 



Μαυροπίνακας στο γραφείο

Ντύστε το γραφείο με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα για να γράφει το παιδί και εκεί όταν θέλει. Όταν δεν τον χρησιμοποιεί, απλώς καλύψτε το.

*Φωτογραφία: woohome.com

Κρεμάστε τις ζωγραφιές του

Υπάρχει καλύτερο έργο τέχνης από τις ζωγραφιές του παιδιού που μπορεί να καμαρώνει ενώ διαβάζει;

*Φωτογραφία: craft-o-maniac.com

Κάθετη αποθήκευση

Αν το γραφείο είναι μικρό, αποθηκεύστε όλο τον σχολικό εξοπλισμό σε ένα χρωματιστό τρόλευ. Έτσι, το παιδί θα διαβάζει πολύ πιο άνετα.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Ρολόι προγράμματος

Φτιάξτε ένα ειδικό ρολόι- πρόγραμμα, ζωγραφίζοντας την κάθε ώρα ανάλογα με το τι έχει να κάνει το παιδί.

*Φωτογραφία: mommymoment.ca

Φορητό γραφείο για παντού!

Αν το παιδί περνάει αρκετές ώρες στη γιαγιά και δεν έχει τον δικό του χώρο, μπορείτε να τον δημιουργήσετε μαζί. Κρατήστε ένα μεγάλο χαρτόκουτο, διπλώστε το όπως βλέπετε στη φωτογραφία και μετά δημιουργήστε παρέα με το παιδί. Εδώ θα δείτε αναλυτικά κάποιες βασικές οδηγίες.

*Φωτογραφία: pinterest

Κάντε την καρέκλα πιο… χαρούμενη

Βάψτε την καρέκλα του παιδιού αν είναι ξύλινη στο αγαπημένο του χρώμα, ή αν το έχετε με τη ζωγραφική, μεταμορφώστε την με πολύχρωμα και αστεία σχέδια, όπως αυτό το γουρουνάκι. 

*Φωτογραφία: pinterest

Μετατρέψτε ένα παλιό γραφείο, σε παιδικό

Αυτό το κλασικό γραφείο βάφτηκε άσπρο- μπλε, διακοσμήθηκε με πολύχρωμα αυτοκόλλητα στα ράφια και αμέσως έγινε… παιδικό.

*Φωτογραφία: pinterest

Βάλτε μια χρωματιστή κουρτίνα στο παράθυρο

Αν το γραφείο κοιτάει στο παράθυρο, βάλτε μια χρωματιστή κουρτίνα για δύο λόγους: για να ομορφύνει ο χώρος με σχέδια και χρώμα αλλά και για να μην αποσπάται η προσοχή του παιδιού όταν διαβάζει και χαζεύει έξω.

*Φωτογραφία: idolza.com

v