Τα 8 σημαντικότερα λάθη ομορφιάς που καταστρέφουν την εμφάνισή σας

Τα 8 σημαντικότερα λάθη ομορφιάς που καταστρέφουν την εμφάνισή σας

Το να ενημερώνεσαι για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του μακιγιάζ και να τις ακολουθείς κατά γράμμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνεις με επιτυχία. Ούτε όμως ότι δεν πρέπει να πειραματίζεσαι. Αντίθετα, σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις να φιλτράρεις τα tips που μέχρι τώρα υιοθετούσες αβίαστα. Ιδού, λοιπόν, τα σημαντικότερα λάθη ομορφιάς που κοστίζουν.

Φοράτε πολύ σκούρο κραγιόν

*Φωτογραφία: destinationfemme.com

Το μπορντό, το μοβ, το σκούρο μπλε, ακόμα και το μαύρο κραγιόν είναι η τελευταία μόδα στα χείλη. Όμως, αυτή η μόδα δεν πάει σε όλες -τα χρώματα αυτά μπορεί να μας δείχνουν χλωμές ή να μας κάνουν να φαινόμαστε… για τα καρναβάλια. Για να σας λυθεί η απορία, δείτε σε σχετικό άρθρο μας ποια χρώματα κραγιόν σας ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο και την απόχρωση της επιδερμίδας σας.

Σκιές ματιών που κάνουν «μπαμ»

Ο κανόνας είναι ένας: αν δοκιμάσετε μια έντονη σκιά και «κάτι δεν σας πάει καλά», βγάλτε την αμέσως. Γενικώς, αποφύγετε τις χρωματιστές σκιές -είναι μεγάλο ρίσκο και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σας κολακεύσουν. Τα smokey eyes είναι μια πιο σίγουρη εναλλακτική αν θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα.

Πολύ, μα πολύ ρουζ

Τα ροδαλά μάγουλα «προσθέτουν» στην εμφάνισή μας, τα κόκκινα την καταστρέφουν. Οι ειδικοί μας θυμίζουν: το κόλπο για να μην το παρακάνετε είναι να εφαρμόσετε τόση ποσότητα ρουζ, ώστε να φαίνεται ότι κοκκινήσατε από ντροπή.

*Φωτογραφία: pot-ret.com

Πολλές στρώσεις μακιγιάζ

Χρησιμοποιείτε κονσίλερ, makeup, πούδρα, fond de teint για να κάνετε contouring, strobing και draping; Καλύτερα να τα αφήσετε στην άκρη για δύο λόγους. Πρώτον, αν δεν είστε επαγγελματίας ή δεν κάνετε τίποτε άλλο όλη μέρα εκτός από το να πειραματίζεστε μ’ αυτές τις τεχνικές, το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο αμφίβολο. Δεύτερον, επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας και την γερνάτε πριν την ώρα της.

Προσοχή στα ζωγραφισμένα φρύδια

Μπορεί να θέλετε να τονίσετε τα φρύδια σας αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με… ρέγουλα το μολύβι, ειδικά μάλιστα αν είστε ξανθές, οπότε η αντίθεση είναι ακόμα πιο εμφανής. Ωστόσο, αν επιμένετε, επιλέξτε αποχρώσεις έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτές από το χρώμα των μαλλιών σας και φροντίστε να το εφαρμόσετε σωστά: επειδή η εσωτερική μεριά των φρυδιών είναι συνήθως πιο σκούρα, βάλτε περισσότερο μολύβι εκεί και λιγότερο στις άκρες, που είναι πιο ανοιχτόχρωμες, για φυσικό αποτέλεσμα.

*Φωτογραφία: youtube.com

Μανικιούρ με την Άρτα και τα Γιάννενα

Τα περιποιημένα και βαμμένα νύχια ξέρουμε ότι δεν τα διαπραγματεύεστε. Θα πρέπει όμως να διαπραγματευτείτε το σχέδιό τους: αποφύγετε τις υπερβολές που μπορεί να αγγίζουν τα όρια της κακογουστιάς και προτιμήστε κομψά και διακριτικά σχέδια.

Όχι στα χτενίσματα-υπερπαραγωγή

Βλέπατε «Παντρεμένους με παιδιά»; Κοροϊδεύατε τα μαλλιά της πληθωρικής Πέγκυ; Αν ναι, μην κάνετε το λάθος με χτενίσματα που θυμίζουν… καούκες. Επιμείνετε στο περιποιημένο ίσιο ή σγουρό και ξεχάστε την χαίτη της λιονταρίνας. 

Εδώ θα δείτε ποιο χτένισμα σας ταιριάζει γάντι ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

*Φωτογραφία: agentsofgeek.com

Κάθε μέρα αδειάζετε ένα μπουκάλι άρωμα

Μας αρέσει να μυρίζουμε ωραία, στόχος μας όμως δεν είναι προκαλούμε αναθυμιάσεις σε όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μας. Επίσης, το να βάζετε τόνους άρωμα κάθε πρωί πριν τη δουλειά, δεν σας εξασφαλίζει ότι η μυρωδιά του θα διαρκέσει περισσότερο. Αντίθετα, αυτά εδώ τα τρικ σας το εγγυώνται.

*Μέρος των πληροφοριών προέρχεται από το Brightside.me

v