Κάθε αρχή δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη για το παιδί

Κάθε αρχή δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη για το παιδί

Η γραφή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του παιδιού διότι συνδέεται με ένα πλήθος ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως η προσοχή, η συγκέντρωση, η μνήμη, η οργάνωση και η μεθοδολογία. Η μαθησιακή εξέλιξη συνδέεται άρρηκτα με την γραφή καθώς, χωρίς την απαραίτητη ψυχοκινητική ανάπτυξη που σχετίζεται μ' αυτήν, τα παιδιά έχουν μικρότερη ικανότητα αφομοίωσης και επεξεργασίας των υλικών πραγμάτων.

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που η γραφή διαδραματίζει στην ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων των μικρών παιδιών- η STABILO με την συμβολή εμπειρογνωμόνων (Prof.Dr Ing Ralph Bruder: Επι κεφαλής του Ινστιτούτου Εργονομίας στο Darmstadt University of Technology & Dr Christian Marquardt: Fine motor skills expert, Munich-Bogenhausen hospital) δημιούργησε τη STABILO EASYStart, μια πολύχρωμη σειρά εργονομικά σχεδιασμένων προϊόντων που παρέχουν τη μέγιστη υποστήριξη για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής.

Η εργονομία της γραφής ειδικά σχεδιασμένη για τα παιδικά χέρια

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κρατήσουν το μολύβι με έναν χαλαρό τρόπο και να βρουν την σωστή πίεση που θα ασκήσουν προκειμένου να γράψουν. Αυτό θα τους επιτρέψει να μάθουν να γράφουν ευανάγνωστα χωρίς κόπο. Σύμφωνα με επιστήμονες, η ευανάγνωστη γραφή αποτελεί ένα σημαντικό θεμέλιο για τη μετέπειτα επιτυχία του παιδιού στο σχολείο, καθώς όταν το παιδί δημιουργεί γράφοντας, αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έχει περισσότερα κίνητρα για να συνεχίσει.

Ο εργονομικός σχεδιασμός των EASY – μολυβιών συνδυαστικά με την εργονομική, τριγωνική λαβή κατασκευασμένη από αντιολισθητικό υλικό, τις ανθεκτικές μύτες και τους απίθανους χρωματικούς συνδυασμούς, θα μετατρέψουν την εκμάθηση της γραφής σε μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση.

Επειδή οι ανάγκες και οι ικανότητες ενός παιδιού είναι πολύ διαφορετικές στο διάστημα από το νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος του δημοτικού σχολείου- η σειρά STABILO EASYStart περιλαμβάνει τα κατάλληλα εργονομικά προϊόντα με κριτήριο τις μαθησιακές του ανάγκες: από τη ζωγραφική στην προσχολική ηλικία έως την περίοδο της εκμάθησης της γραφής στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι την τελειοποίηση της γραφής, τόσο από πλευράς στυλ όσο και ακρίβειας.

Ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι το πρώτο στάδιο για την εκμάθηση της γραφής.  Η ειδικά σχεδιασμένη λαβή των χρωματιστών μολυβιών STABILO EASYcolors υποστηρίζει τη διαισθητική απόκτηση του σωστού κρατήματος του μολυβιού και εξασφαλίζει άνετη και ξεκούραστη χρήση.

Εκμάθηση της γραφής

Στο επόμενο στάδιο, την εκμάθηση της γραφής, είναι πολύ σημαντικό να εξασκηθεί το παιδί ώστε να είσαι σε θέση να ελέγξει το στυλό χωρίς υπερβολική δύναμη (ακόμα και με ιδρωμένα χέρια). Γράφοντας με υπερβολική δύναμη, γρήγορα καταπονεί και κουράζει το χέρι και μπορεί να ταλαιπωρηθεί από κράμπες. Η εργονομική λαβή του μολυβιού STABILO EASYgraph καθώς και η ειδική εργονομική λαβή από καουτσούκ, των ανθεκτικών μηχανικών μολυβιών STABILO EASYergo 3.15 παρέχει ένα τέλειο κράτημα και είναι ιδανικά για την εκμάθηση του σωστού τρόπου γραφής.

Τελειοποιώντας τη γραφή

Για τα παιδιά που έχουν κατακτήσει το βασικό στάδιο της γραφής και θέλουν να προχωρήσουν στην τελειοποίησή της τόσο από πλευράς στυλ όσο και από ακρίβεια – το εργονομικό μηχανικό μολύβι STABILO EASYergo 1.4 με τους ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς , είναι το κατάλληλο.

v