Βοηθήστε το να αντιμετωπίσει την βαρεμάρα… δημιουργικά

Βοηθήστε το να αντιμετωπίσει την βαρεμάρα… δημιουργικά

«Ου βαρεμάρα έρχεται μόνη». Τι θέλουμε να πούμε; Πως όταν έχεις κάτι διασκεδαστικό να κάνεις, είναι δύσκολο να βαρεθείς. Πόσο μάλλον, όταν έχεις να κάνεις κάτι ακριβώς με σκοπό να αντιμετωπίσεις την ίδια την βαρεμάρα.

Ο λόγος για το «κουτί βαρεμάρας», μία πρωτότυπη χειροτεχνία την οποία μπορείτε να αναθέσετε στα παιδιά, όσο περιμένουν -αδημονούν, για την ακρίβεια- την στιγμή που θα φύγετε για διακοπές.

Τι θα χρειαστείτε – τι θα κάνετε:

  1. Πάρτε ένα μετρίου μεγέθους κουτί –π.χ. ένα χαρτόκουτο από συσκευασία δώρου ή ένα μεγάλο κουτί παπουτσιών.
  2. Διακοσμήστε το ευφάνταστα –π.χ. μπορείτε να το τυλίξετε με χαρτί περιτυλίγματος ή με σελίδες από κάποιο αγαπημένο καρτούν των παιδιών. Πάντως θυμηθείτε να το αφήσετε ανοιχτό.
  3. Γεμίστε το κουτί –βάλτε μέσα μικρά παιχνίδια, επιτραπέζια, βιβλία, αρκουδάκια, DVD και CD με τις αγαπημένες του ταινίες και μελωδίες, μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής, καραμέλες. Αλλά τοποθετήστε τα με τάξη, σαν να επρόκειτο να το χαρίσετε σε κάποιον.
  4. Δώστε του ένα όνομα –το «Κουτί Βαρεμάρας» είναι η εύκολη λύση, αλλά σίγουρα μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο προσωπικό, π.χ. «Κουτί της Χαράς» ή «Κύβος Διασκέδασης».
  5. Τοποθετήστε το κουτί σε κάποιο ράφι του δωματίου και την επόμενη φορά που το παιδί σας θα γκρινιάξει ότι βαριέται, εμφανίστε το και θυμίστε του ότι εκεί μέσα υπάρχουν όλα αυτά που μπορούν να το διασκεδάσουν. Επιπλέον, μπορείτε, έτσι γεμάτο και περιποιημένο όπως θα είναι το κουτί, να το πάρετε μαζί σας στις διακοπές και να το δίνετε στο παιδί όταν δεν θα έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

Πηγή: Wikihow

v