Πώς να κάνετε το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο

Πώς να κάνετε το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο

Λίγο η ζέστη, λίγο ο ιδρώτας, λίγο οι πολλές ώρες που είμαστε στο πόδι, το αψεγάδιαστο μακιγιάζ που κάναμε το πρωί πριν φύγουμε για τη δουλειά, δεν θέλει και πολύ για ν’ αρχίσει να «ξεφτίζει». Με λίγες κινήσεις… ματ, όμως, και λίγα μυστικά από επαγγελματίες του είδους, μπορείτε να το κάνετε να διαρκέσει όλη μέρα.

1.  Το κόλπο για να κρατήσει το κραγιόν

*Φωτογραφία: read01.com

Πριν βάλετε οτιδήποτε άλλο στα χείλη σας, εφαρμόστε μια ποσότητα κονσίλερ. Έπειτα, σχηματίστε ένα Χ στο τόξο του άνω χείλους με το μολύβι χειλιών, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στη συνέχεια, γεμίστε τα χείλη με το μολύβι και περάστε από πάνω λίγη πούδρα. Τέλος, εφαρμόστε το κραγιόν (με ένα πινέλο και όχι απευθείας) και κάτω από το κάτω χείλος απλώστε προσεκτικά μια ανοιχτόχρωμη σκιά, που δεν θα αφήσει το χρώμα του κραγιόν να φύγει.

2. Αρχίστε πριν το βάψιμο

Το πρώτο βήμα είναι να εφαρμόσετε σε καθαρή επιδερμίδα την κρέμα ημέρας που βάζετε πάντα. Μην το προσπερνάτε, γιατί όταν η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη, το μακιγιάζ «κάθεται» καλύτερα και άρα διαρκεί περισσότερο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ωστόσο, μπορείτε πάνω από την κρέμα ημέρας και πριν το makeup, να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα ενυδατικού primer, που θεωρείται η ιδανική βάση για το μακιγιάζ.

3. Το κονσίλερ είναι το πρώτο βήμα

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό, εφαρμόστε το κονσίλερ κάτω από τα μάτια σχηματίζοντας ένα ανάποδο τρίγωνο, που στη συνέχεια θα απλώσετε ταμποναριστά και προσεκτικά. Μία μικρή ποσότητα κονσίλερ μπορείτε, επίσης, να βάλετε στην άκρη της μύτης, στο πιγούνι και στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια για να σας «φωτίσει». Έτσι, ακόμα και αν φύγει λίγο το makeup, θα έχετε μία ακόμα κάλυψη απ' το κονσίλερ. 

*Φωτογραφία: segundamanosocial.com

4. Βρεγμένο πινελάκι για τη σκιά ματιών

Το κόλπο για τη σκιά ματιών είναι πολύ απλό. Πριν την εφαρμόσετε, βρέξτε το πινελάκι και έπειτα σκουπίστε το για να φύγει η πολλή υγρασία. Στη συνέχεια, βάψτε κανονικά τα βλέφαρά σας -θα δείτε ότι η σκιά θα «κολλήσει» πάνω τους.

5. Τα κόλπα του eyeliner

Ειδικά τις ζεστές μέρες, 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε, βάλτε το eyeliner στο ψυγείο. Έτσι, δεν θα λιώσει και θα το εφαρμόσετε πολύ πιο εύκολα, χωρίς να μουτζουρωθείτε. Αποφύγετε, επίσης, να εφαρμόσετε πολλές στρώσεις γιατί το αποτέλεσμα έπειτα από λίγη ώρα, δεν θα σας κολακεύει. Επιπλέον, πάνω απ’ το eyeliner, περάστε με ένα λεπτό πινέλο μια γραμμή με σκούρα σκιά με προσοχή, για να «κλειδώσει» το χρώμα του.

6. Πώς δεν θα φύγει το μολύβι φρυδιών

Η πούδρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Αφού εφαρμόσετε το μολύβι, λοιπόν, ταμπονάρετε την περιοχή με την πούδρα σας. Έτσι, το αποτέλεσμα θα φαίνεται πιο φυσικό, το μολύβι θα δέσει με το υπόλοιπο μακιγιάζ και θα διαρκέσει περισσότερο.

*Φωτογραφία: beautylish.com

7.  Αδιάβροχη μάσκαρα

Για να είστε σίγουρη ότι οι βλεφαρίδες σας θα κοιτάνε στον… ουρανό όλη μέρα, προτιμήστε να εφαρμόσετε μια αδιάβροχη μάσκαρα -ειδικά, μάλιστα, αν πάτε σε κάποιο γάμο ή βάφτιση που ξέρετε ότι θα συγκινηθείτε, είναι η νούμερο ένα επιλογή. Για να την βγάλετε, βουτήξτε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ σε κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (σας προτείνουμε το έλαιο καρύδας που θρέφει τις βλεφαρίδες), έπειτα κλείστε τα μάτια και βάλτε τον δίσκο κάτω απ’ τις βλεφαρίδες, ασκώντας μια ελαφριά πίεση για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σ’ αυτό το διάστημα, η περιεκτικότητα της μάσκαρας θα αρχίσει να διαλύεται. Στη συνέχεια, απομακρύνετε τον δίσκο και αφαιρέστε την υπόλοιπη μάσκαρα πανεύκολα με το κλασικό γαλάκτωμα.

*Φωτογραφία: stylecraze.com

8.  Το τρικ για το ρουζ

Αν θέλετε να έχετε φυσικό αποτέλεσμα, το τρικ είναι να απλώσετε μια ποσότητα ρουζ πριν το makeup για να «κλειδώσει» και να προστατευτεί και μετά να συνεχίσετε κανονικά με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, συνιστούν, ότι η εφαρμογή με τα δάχτυλα είναι καλύτερη γιατί, λόγω της τριβής, το ρουζ θα διαρκέσει περισσότερο.

Για πιο έντονο μακιγιάζ, βάλτε το ρουζ κανονικά πάνω από το makeup, όπως κάνετε πάντα δηλαδή και εφαρμόστε ακόμα μία στρώση μετά την πούδρα, φροντίζοντας να είναι στα ίδια σημεία και να μην σας «παραπέσει».

*Φωτογραφία: prettydesigns.com

9.  Άσπρη πούδρα για φρεσκάρισμα

Αν είστε όλη μέρα στον δρόμο και σκέφτεστε να ξαναβαφτείτε πάνω από το ήδη υπάρχον μακιγιάζ, καλύτερα να απορρίψετε την ιδέα γιατί έτσι θα επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με πολλές στρώσεις makeup. Η λύση είναι να ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με μια ειδική άσπρη, διάφανη πούδρα. Θα σας δώσει ένα ματ αποτέλεσμα, θα απορροφήσει τη γυαλάδα και θα φροντίσει ότι τα πάντα θα μείνουν στη θέση τους.

10.  Σταθεροποιητικό σπρέι για το τέλος

Αφού έχετε τελειώσει με όλο το makeup, σταθεροποιήστε το με ένα ειδικό σπρέι που εγγυάται ότι το μακιγιάζ δεν θα αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο. Για τη σωστή εφαρμογή του, ψεκάστε κρατώντας το σε απόσταση 30 εκατοστών από το πρόσωπό σας. Μετά, απλώς περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει.

v