Πείτε «ναι» στο δεύτερο παιδί, γιατί…

Πείτε «ναι» στο δεύτερο παιδί, γιατί…

Λίγο η κούραση της καθημερινότητας, λίγο οι αμέτρητες υποχρεώσεις, λίγο οι οικονομικές δυσκολίες, κάνουν πολλούς γονείς να το σκέφτονται διπλά πριν προσπαθήσουν για δεύτερο παιδί ή να αναβάλλουν γι’ αρκετό καιρό την προσπάθεια. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, θα μεταμορφωθούμε στον δικηγόρο του… διαβόλου και θα σας κάνουμε να ξανασκεφτείτε την πιθανότητα να «βάλετε μπρος» για να χαρίσετε ένα αδερφάκι στο πρώτο σας παιδί.

*Φωτογραφία: blog.ochsner.org

Τα πάντα θα είναι πιο εύκολα

Το έχετε ήδη κάνει μια φορά και προφανώς διεκπεραιώσατε την αποστολή σας με επιτυχία. Σκεφτείτε ότι η δεύτερη φορά είναι παιχνιδάκι μπροστά στην πρώτη. Πλέον, θα μπορείτε να προβλέψετε τις ανάγκες του μωρού σας και να καταλάβετε πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρετε τηλέφωνο τον παιδίατρο και πότε πρέπει όντως να ανησυχήσετε. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς, γονείς με δύο παιδιά και θα δείτε ότι θα σας επιβεβαιώσουν.

Θα χαρείτε περισσότερο την περίοδο που το δεύτερο παιδί σας είναι μωρό

Ακριβώς για τους λόγους που είπαμε πιο πάνω, θα μπορέσετε να χαρείτε πολύ περισσότερο αυτό τον πρώτο χρόνο που το μικρό σας θα είναι μωρό. Δεν υπονοούμε ότι δεν χαρήκατε το πρώτο σας παιδί, αλλά σίγουρα το άγχος και η αγωνία για το άγνωστο δεν σας άφησαν να το ευχαριστηθείτε όσο θέλατε. Επιπλέον, αυτή τη φορά, θα έχετε το μεγάλο αδερφάκι να σας βοηθάει!

Θα μάθετε ότι η αγάπη σας είναι ανεξάντλητη

Μία από τις πρώτες σκέψεις μιας μαμάς όταν προβληματίζεται για το αν θα κάνει δεύτερο παιδί είναι αν θα μπορέσει να το αγαπήσει όσο το πρώτο. Το δεύτερο παιδί να είστε σίγουρη ότι θα σας μάθει κάτι πολύ σημαντικό: ότι η αγάπη σας δεν μοιράζεται, αλλά διπλασιάζεται! Ή μάλλον, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, είναι ανεξάντλητη.

Το πρώτο σας παιδί θα κερδίσει πολλά

Ναι, στην αρχή μπορεί να ζηλεύει. Ναι, μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον στιγμές που τα μικρά σας θα μαλώνουν σαν τον σκύλο με τη γάτα. Όμως, μαζί μ’ αυτές θα υπάρξουν πολλές περισσότερες που το μεγάλο παιδί θα παίρνει αγκαλιά το μικρό του αδερφάκι, έτσι χωρίς λόγο, που θα μάθει να το προσέχει, να μοιράζεται μαζί του τα παιχνίδια του και να ρίχνει νερό στο κρασί του όταν το μικρό το πειράζει.

*Φωτογραφία: 

Θα γίνετε καλύτερος άνθρωπος

Το πρώτο παιδί σε κάνει ήδη καλύτερο άνθρωπο. Με το δεύτερο παιδί όμως, αποκτάς ακόμα μεγαλύτερη υπομονή και ακόμα περισσότερη κατανόηση. Αρκετές φορές, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις τον εαυτό σου στον ρόλο του διαιτητή και να πιεστείς για να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Θα καταλάβεις, επίσης, πόσο διαφορετικές προσωπικότητες μπορεί να είναι αυτά τα δύο μικρά ανθρωπάκια…

Θα απολαύσετε περισσότερο τη μητρότητα

Κι όμως, τη δεύτερη φορά μπορεί η κούραση να είναι λίγο περισσότερη, όμως εσείς θα είστε πιο χαλαρή ως μαμά. Ξέροντας ήδη τι σας περιμένει, θα αντιμετωπίζετε τα πάντα με περισσότερη ψυχραιμία, ηρεμία αλλά και κέφι. Όταν ακούτε τα μικρά σας να γελάνε ταυτόχρονα, δεν θα μπορείτε να μην ακολουθήσετε κι εσείς.

Τα παιδιά σας θα έχουν πάντα το ένα το άλλο 

Μπορεί να σκεφτείτε ότι είναι μακάβρια σκέψη αλλά είναι η αλήθεια. Όταν εμείς φύγουμε απ’ τον κόσμο, τα παιδιά μας θα έχουν κάποιον να στηριχτούν, να κλάψουν, να το ξεπεράσουν. Θα έχουν κάποιον συνοδοιπόρο στα προβλήματά τους, εκτός από τη δική τους οικογένεια, αν μέχρι τότε την έχουν δημιουργήσει. Αν αυτό δεν είναι σημαντικό, τότε τι είναι;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v