Είναι φυσιολογική η καθυστέρηση της περιόδου μετά την εξωσωματική;

Είναι φυσιολογική η καθυστέρηση της περιόδου μετά την εξωσωματική;

Ερώτηση:
Έπειτα από μία εξωσωματική, πήρα τιμή χοριακής 2,8 την 11η μέρα μετά την εμβρυομεταφορά. Διέκοψα τα φάρμακα και τώρα, 3 μέρες μετά, δεν ήρθε περίοδος. Τι σημαίνει αυτό το 2,8; Επιπλέον, είναι φυσιολογική η καθυστέρηση περιόδου;
Απάντηση:

Μετά την εξωσωματική, εφόσον διακόψετε τα φάρμακα, θα δείτε περίοδο από τρεις έως πέντε μέρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δείτε καθόλου αίμα, επομένως το χρονικό διάστημα που μου γράφετε, δηλαδή οι τρεις μέρες, είναι νωρίς. Περιμένετε λίγο ακόμα και θα έρθει η έμμηνος ρύση.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v