Η 1 έτους κόρη μου έχει κόψει το μεσημεριανό. Θα επηρεάσει αυτό την ανάπτυξή της;

Η 1 έτους κόρη μου έχει κόψει το μεσημεριανό. Θα επηρεάσει αυτό την ανάπτυξή της;

Ερώτηση:
Γεια σας! Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών. Εδώ και μήνες δεν τρώει μεσημεριανό. Ό, τι και αν έχω δοκιμάσει - διάφορες γεύσεις, διαφορετικούς τρόπους να της το δώσω ή φαγητό, καταλήγει να τρώει φρουτόκρεμα, βρεφικές κρέμες, γιαουρτάκι ή γάλα. Δεν έχει αρρωστήσει ποτέ ούτε έχει κάνει πυρετό. Από βάρος, ύψος και ενέργεια τα πάει μια χαρά. Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα στην πορεία και αν είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω: θα μάθει ποτέ να τρώει; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Όσο το παιδάκι σας μεγαλώνει και κερδίζει βάρος κανονικά, η συμπεριφορά αυτή δεν είναι ανησυχητική.

* Η Πετρούλα Γεωργιάδου είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v