Η τεράστια προσφορά της μαίας μέσα από μία φωτογραφία

Η τεράστια προσφορά της μαίας μέσα από μία φωτογραφία

Λίγες μέρες πριν, η Katie Lacer από το MommaKT Shoots Photography τράβηξε μια ξεχωριστή φωτογραφία: μια νοσοκόμα που βοηθάει μια γυναίκα που μόλις γέννησε να πάει στην τουαλέτα. «Δεν δίστασε να γονατίσει μπροστά της και να την βοηθήσει να φορέσει αυτά τα ειδικά εσώρουχα εγκυμοσύνης και την παγοκύστη, αφού τη βοήθησε να καθαριστεί. Δεν ήταν προγραμματισμένο, απλώς έτυχε να είμαι εκεί.», λέει η φωτογράφος.

Την φωτογραφία και το παρακάτω κείμενο δημοσίευσε, με την άδεια της Lacer, μία άλλη μαμά στο Facebook, η Jill Krausse, στη σελίδα Baby Rabies, που θέλησε έτσι να ευχαριστήσει τις νοσοκόμες για την πολύτιμη βοήθειά τους, έπειτα από τις δικές της εγκυμοσύνες.  

 «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρόσωπα των νοσοκόμων που με βοηθούσαν στην τουαλέτα αφού γέννησα κάθε ένα από τα παιδιά μου. Εκείνη τη στιγμή που ήμουν τόσο εύθραυστη, τόσο κουρασμένη, τόσο φοβισμένη. Η κοιλιά μου ήταν πρησμένη και η σεμνότητά μου με είχε ήδη εγκαταλείψει. Μου συμπεριφέρθηκαν με τόση ευγένεια και αξιοπρέπεια. Για μένα, αυτές ήταν οι στιγμές που με εμψύχωσαν και με διαβεβαίωσαν ότι έχω μια ομάδα ανθρώπων δίπλα μου να με βοηθούν, ακόμα και για αυτή τη λίγη ώρα που πάω στο μπάνιο […].  Η φωτογραφία αυτή με πηγαίνει πίσω. Σαν να μπορώ να μυρίσω και πάλι τον επίδεσμο. Ας ευχαριστήσουμε τις νοσοκόμες και τις μαίες που μας βοηθούν να φορέσουμε τα εσώρουχά μας (αλλά και να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο μετά την καισαρική).»

Το post θυμίζει σε όλες μας ότι το έργο και η προσφορά των νοσηλευτριών στα μαιευτήρια συνεχίζει ακόμα και μετά τον τοκετό…

Πηγή: huffingtonpost.com

v