4 δροσιστικά ροφήματα για παιδιά που δεν πίνουν γάλα

4 δροσιστικά ροφήματα για παιδιά που δεν πίνουν γάλα

Για πολλά παιδιά το γάλα είναι… εχθρός της γεύσης με αποτέλεσμα να αρνούνται πεισματικά να πιουν ακόμα και ένα ποτήρι γάλα, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας. Το ασβέστιο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος, όμως, είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. Δουλειά μας είναι, λοιπόν, να βρούμε έξυπνους τρόπους για να κάνουμε το γάλα τους πιο γευστικό, έως και ακαταμάχητο! Αυτά τα 4 δροσιστικά ροφήματα που θα δείτε παρακάτω θα κάνουν το παιδί όχι μόνο να πιει το γάλα του αδιαμαρτύρητα αλλά να σας ζητάει κι άλλο!

Το milkshake... αλλιώς

Το κλασικό milkshake περιέχει φυσικά παγωτό και έτσι δεν είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσει ένα παιδί τη μέρα του. Για μια υγιεινή αλλά εξίσου νόστιμη παραλλαγή, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή: διαλέξτε μια πολύ ώριμη μπανάνα, κόψτε την σε κομμάτια και αφήστε την στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει. Αφού τη βγάλετε, ρίξτε τη στο μούλτι μαζί ένα ποτήρι γάλα και 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας που θα δώσει στο milkshake πιο γεμάτη και κρεμώδη γεύση. Έπειτα, «χτυπήστε» όλα μαζί τα υλικά για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι.

Γάλα που θυμίζει σοκολάτα

Ένας από τους πιο έξυπνους ίσως τρόπους για να είστε σίγουρη ότι το παιδί θα πιει το γάλα του είναι να το συνδυάσετε με μια γεύση στην οποία έχει αδυναμία και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αντισταθεί: την κλασική αγαπημένη μικρών και μεγάλων... σοκολάτα! Για να το πετύχετε αυτό γρήγορα και εύκολα, αναμίξτε λίγο κρύο γάλα (περίπου 2/3 κούπας), προσθέστε μία κουταλιά HEMO και λίγο μέλι και τοποθετήστε το μίγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα. Αφού παγώσει, σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι και αφήστε το παιδί να το απολαύσει.

Μ’ αυτόν τον γευστικό τρόπο, το παιδί θα πάρει, εκτός από το ασβέστιο που περιέχει το γάλα, τα μεταλλικά στοιχεία και τις βιταμίνες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός του. Επιπλέον, είναι ένα απολαυστικό ρόφημα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα για τους μικρούς καλεσμένους του παιδιού στο σπίτι!

Smoothies με φρούτα

Αν το παιδί προτιμά τους χυμούς, τα smoothies είναι μια καλή λύση για να πιει το γάλα που κανονικά δεν θα άγγιζε. Μπορείτε κάθε φορά να αυτοσχεδιάζετε με τα φρούτα που θα συνδυάσετε, ωστόσο φροντίστε να επιλέγετε φρούτα εποχής. Τον Οκτώβριο, για παράδειγμα, τα πορτοκάλια και τα μήλα είναι ιδανικές επιλογές. Η συνταγή είναι απλή. Αφού καθαρίσετε καλά τα φρούτα, βγάζοντας τις άσπρες ίνες και τα κουκούτσια, βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με 2 παγάκια, περίπου μισό ποτήρι γάλα και προαιρετικά λίγο μέλι για να γίνει πιο γλυκό. Έτσι, το παιδί θα πάρει, εκτός από το ασβέστιο του γάλακτος, τις βιταμίνες των φρούτων. 

*Φωτογραφία: finedininglovers.cdn.crosscast-system.com

Ένα λαχταριστό γιαουρτοποτό

Η διαφορά του γιαουρτοποτού με τα υπόλοιπα ροφήματα είναι ότι εκτός από δροσιστικό, είναι και χορταστικό ενώ είναι πολύ πιθανό να θυμίσει στα παιδιά κάτι από… παγωτό λόγω της υφής του. Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι πανεύκολη: αναμίξτε ένα φλιτζάνι γιαούρτι με μισό φλιτζάνι γάλα στο μπλέντερ και προσθέστε είτε λίγους ωμούς ξηρούς καρπούς είτε το αγαπημένο φρούτο του παιδιού. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται πολύ «χτύπημα» γιατί διαφορετικά δεν θα γίνει αρκετά κρεμώδες και πηχτό.

v