Όλα όσα θα ήθελε να μας πει το νεογέννητο μωρό μας σε ένα συγκινητικό γράμμα

Όλα όσα θα ήθελε να μας πει το νεογέννητο μωρό μας σε ένα συγκινητικό γράμμα

Πριν λίγο καιρό, ένα διαφορετικό γράμμα κυκλοφόρησε στα social media. Ένα γράμμα που περιγράφει όλα όσα θα ήθελε να μας πει το νεογέννητο μωρό μας. Όλα εκείνα τα συγκινητικά λόγια- αυτονόητα και μη. Να μας λέει τι να προσέξουμε, να μας συμβουλεύει και το κυριότερο: να μας υπενθυμίζει ότι σε λίγο θα μεγαλώσει και ότι δεν θα είναι πια εκείνο το γλυκό μωράκι που χρειάζεται τη βοήθειά μας και αποζητά την αγκαλιά μας.

Το γράμμα είναι αγνώστου συγγραφέα και δημοσιεύθηκε στη σελίδα NHS Ayrshire Maternity Unit στο Facebook. Εμείς, πιστεύουμε ότι δεν έχει πέσει πολύ έξω από αυτά που όντως θα ήθελε να μας πει το μωρό μας.

«Αγαπημένη μου μαμά και αγαπημένε μου μπαμπά,

Σας παρακαλώ κρατήστε αυτό το γράμμα σε ένα πρόχειρο σημείο για να μπορείτε να το διαβάζετε και να το ξαναδιαβάζετε όταν έρθουν δύσκολες μέρες και δεν είστε καλά.

Σας παρακαλώ, μην περιμένετε πολλά από μένα, να θυμάστε ότι είμαι ένα νεογέννητο μωρό, αλλά ούτε και από τον εαυτό σας, ως γονείς. Στις έξι βδομάδες, κάντε ένα δώρο σε όλους μας. Εγώ θέλω 6 εβδομάδες για να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ και να γίνω πιο… προβλέψιμο. Εσείς θέλετε 6 βδομάδες για να ξεκουράσετε εσάς και το σώμα σας.

Σας παρακαλώ να με ταΐζετε όταν πεινάω. Δεν ήξερα τι σημαίνει πείνα όσο ήμουν στην κοιλιά της μαμάς μου. Οι ώρες και ο χρόνος δεν σήμαιναν τίποτα για μένα.

Σας παρακαλώ να με κρατάτε, να με αγκαλιάζετε, να με φιλάτε, να με χαϊδεύετε και να μου σιγοτραγουδάτε. Μέχρι τώρα αισθανόμουν ασφάλεια και δεν έχω ξαναμείνει ποτέ μόνο μου.

Σας παρακαλώ, συγχωρήστε με αν κλαίω πολύ. Δεν είμαι τύραννος που προσπαθεί να κάνει τη ζωή σας δύσκολη. Είναι ο μόνος τρόπος να σας πω ότι δεν είμαι καλά. Ανεχτείτε το κλάμα μου και σε λίγο καιρό, όσο μεγαλώνω, θα δείτε ότι θα κλαίω λιγότερο.

Σας παρακαλώ βρείτε τον χρόνο να ανακαλύψετε ποιος είμαι, πόσο διαφέρω από εσάς και πόσα μπορώ να σας δώσω. Να με προσέχετε κι εγώ θα σας λέω τι με ηρεμεί, τι με παρηγορεί και με ευχαριστεί.

*Φωτογραφία: typeset-beta.imgix.net

Σας παρακαλώ, θυμηθείτε ότι αντέχω και ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τα λάθη που θα κάνετε μαζί μου. Αν τα κάνετε από αγάπη, δεν θα με βλάψουν.

Σας παρακαλώ μην απογοητευτείτε μαζί μου όταν δεν θα είμαι το τέλειο μωρό που περιμένατε να είμαι. Μην απογοητευτείτε με τον εαυτό σας όταν δεν θα είστε οι τέλειοι γονείς.

Σας παρακαλώ, προσέξτε τους εαυτούς σας: φροντίστε να τρώτε καλά, να ξεκουράζεστε και να γυμνάζεστε έτσι ώστε, όταν είμαστε μαζί, να έχετε την υπομονή και την ενέργεια που χρειάζονται για να με φροντίσετε. Το μυστικό για να ηρεμήσει ένα μωρό είναι να έχει μια ξεκούραστη μαμά.

Σας παρακαλώ, φροντίστε τη δική σας προσωπική σχέση που έχετε χτίσει ο ένας με τον άλλον. Θέλω να έχω μια οικογένεια με την οποία θα μπορώ να δεθώ.

Να θυμάστε ότι θα είμαι έτσι για λίγο καιρό ακόμα, παρά το ότι νομίζετε ότι θα είναι έτσι για πάντα. Αν και μπορεί να έχω φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή σας τώρα, σε λίγο καιρό τα πράγματα θα είναι όπως πριν…

Χαρείτε με. Ποτέ ξανά δεν είμαι τόσο μικρό!»

Πηγή: huffingtonpost.com

v