Η Αθήνα απέκτησε το δικό της Μουσείο Παιχνιδιών!

Η Αθήνα απέκτησε το δικό της Μουσείο Παιχνιδιών!

Ποιος μεγάλος δεν θα ήθελε να θυμηθεί με ποια παιχνίδια έπαιζε όταν ήταν παιδί; Ποιο πιτσιρίκι δεν θα ήθελε να μάθει πώς έπαιζαν οι γονείς του; Σε 20 μέρες, λοιπόν, το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη στο Παλαιό Φάληρο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε πάνω από 20.000 εκθέματα από όλο τον κόσμο.

*Φωτογραφία: nou-pou.gr

Εκτός, όμως, από τα παιχνίδια, τα οποία προέρχονται από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, την οποία δώρισε στο Μουσείο Μπενάκη το 1992, η επίσκεψή σας εκεί θα σας δώσει την ευκαιρία να χαζέψετε το πανέμορφο κτίριο στο οποίο θα στεγάζεται το Μουσείο Παιχνιδιών, την οικία Κουλουρά στο Παλαιό Φάληρο, η οποία μοιάζει με κανονικό πύργο.

Στις 22 Οκτωβρίου, μάλιστα, το Μουσείο θα ανοίξει με δωρεάν είσοδο για το κοινό ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας του καθιερώνεται ως εξής: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 10.00-18.00 και Κυριακή 10.00-22.00.



Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ, μειωμένο 7 ευρώ.

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Παλαιό Φάληρο. Εδώ θα δείτε αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβασή σας είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα Μέσα Μεταφοράς. 

Τηλέφωνο: 2130258498.

Πηγές: benaki.gr και nou-pou.gr

v