5 οικογενειακές ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη για να περάσουν καλά μικροί και μεγάλοι

5 οικογενειακές ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη για να περάσουν καλά μικροί και μεγάλοι

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το φαγητό της, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στη θεματολόγια μας ένα άρθρο σαν κι αυτό. Και μάλιστα, ειδικά αφιερωμένο στους γονείς που θέλουν να βγουν για φαγητό με τα παιδιά τους, χωρίς ν’ αγχώνονται για το πώς θα τα κρατήσουν απασχολημένα. Αυτές οι 5 ταβέρνες θα δείτε ότι φροντίζουν για τη δική σας γευστική απόλαυση και τη διασκέδαση των μικρών τους πελατών.

Φουλ του Μεζέ

Ποιος είπε ότι τα φημισμένα Λαδάδικα δεν είναι για οικογένειες; Στo μοντέρνο μεζεδοπωλείο «Φουλ του Μεζέ» εσείς μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα (εδώ θα δείτε αναλυτικά το μενού και τις τιμές του κάθε πιάτου), ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να τρέξουν στην πλατεία δίπλα σας, αφού φάνε. Αν σας αρέσουν τα μεζεδοπωλεία… νέας γενιάς, είναι η ιδανική επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του μαγαζιού στο Facebook

Διεύθυνση: Κατούνη 3, πλατεία Λαδάδικα.

Τηλέφωνο: 2310524700.

Εστιατόριο Χάλαρο

Στην Καλαμαριά, θα βρείτε το kid-friendly εστιατόριο «Χάλαρο», το οποίο μάλιστα έχει ειδικό παιδικό μενού, που μπορείτε να δείτε εδώ  ενώ για τα μικρά πιτσιρίκια διαθέτει και καρεκλάκια φαγητού. Η αναλογία τιμής και φαγητού είναι σίγουρα καλή, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τις τεράστιες μερίδες του. Στο τέλος, κάντε μια βόλτα στην παραλία μαζί με τα παιδιά για να χαρείτε οικογενειακώς τη θάλασσα.

Διεύθυνση: Θεμ. Σοφούλη 71, Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 2310423284 και 2310423269.

Ταβέρνα «Κορυφή»

Λίγο έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Ρετζίκι, θα βρείτε την ταβέρνα «Κορυφή», που δίνει προτεραιότητα στη διασκέδαση των λιλιπούτειων πελατών της. Συγκεκριμένα, λειτουργεί εξωτερικός παιδότοπος, για να χαρούν τα πιτσιρίκια το παιχνίδι έξω αλλά και εσωτερικός χώρος στον οποίο μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά ενώ εσείς δεν τα χάνετε από τα μάτια σας (τα σαββατοκύριακα μια παιδαγωγός αναλαμβάνει τη διασκέδασή τους). Διαθέτει, μάλιστα και δωμάτιο θηλασμού για τις μαμάδες με πολύ μικρά παιδάκια. Η «Κορυφή» φημίζεται για τα κρεατικά της, γι’ αυτό σας συστήνουμε να τα προτιμήσετε. Το μαγαζί παραμένει ανοιχτό από Πέμπτη έως Κυριακή.



Δείτε περισσότερα εδώ

Διεύθυνση: Λ. Παπανικολάου 98, Ρετζίκι Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 2310675075.

Τα πυθάρια

*Φωτογραφία: e-table.gr

Είναι μια καθαρά οικογενειακή ταβέρνα που σκέφτεται τους γονείς και τα παιδιά, αφού διαθέτει φουσκωτά παιχνίδια για ατελείωτη διασκέδαση. «Τα πυθάρια» φημίζονται για τα κρεατικά τους, που θα πρέπει κι εσείς με τη σειρά σας να τιμήσετε. Ακόμα ένα θετικό του είναι το άπλετο πάρκιν για το οποίο δεν θα πρέπει να αγχωθείτε. Φωτογραφίες του χώρου και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Εδώ μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο μενού.

Διεύθυνση: Παπανικολάου 76, Ρετζίκι, Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 2310582214.

40 κύματα

*Φωτογραφία: grekomania.ru

Αν θέλετε να ευχαριστηθείτε θαλασσινούς μεζέδες, τα «40 κύματα» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης θα σας ανταμείψουν, ωστόσο αν τα παιδιά προτιμούν το κρέας, υπάρχουν πιάτα και για κρεατοφάγους. Εδώ μπορείτε να δείτε το μενού γι’ αυτή την εβδομάδα. Όσον αφορά τις τιμές, ίσως είναι λίγο τσιμπημένες αλλά η ποιότητα του φαγητού και οι παροχές του χώρου το αξίζουν. Για τους μικρούς, στο μαγαζί λειτουργεί και παιδότοπος με ειδικό παιδαγωγό τα Σαββατοκύριακα, για να περάσουν όλοι καλά!

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 9, Εύοσμος Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο: 2310759000.

v