Μητέρα που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο άφησε στην κόρη της 17 συμβολικά δώρα γενεθλίων

Μητέρα που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο άφησε στην κόρη της 17 συμβολικά δώρα γενεθλίων

Η Elisa Girotto διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού την ημέρα που έφερε στον κόσμο την κόρη της ενώ μόλις ένα χρόνο μετά, έφυγε από τη ζωή. Η 40χρονη γυναίκα πρόλαβε να χαρεί μόνο τα πρώτα Χριστούγεννα και τα πρώτα γενέθλια της κόρης της.

Όμως, για να είναι σίγουρη ότι θα είναι δίπλα στην μικρή Άννα μέχρι να ενηλικιωθεί, αποφάσισε να της αφήσει 17 δώρα, ένα για κάθε χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή της…

Η Elisa διάλεξε βιβλία, παιχνίδια και βιβλία για τα πρώτα χρόνια της μικρής Άννας ενώ σιγά- σιγά, τα δώρα της αποκτούσαν συμβολική σημασία. Για τα 13α γενέθλια της κόρης της, για παράδειγμα, επέλεξε να της χαρίσει το πρώτο της κόσμημα ενώ για τα 14α, ένα μυστικό ημερολόγιο. Για τα 18α γενέθλιά της, της αγόρασε μία υδρόγειο στην οποία είχε καρφιτσώσει τις χώρες που πρότεινε στην κόρη της ότι έπρεπε να επισκεφθεί. 

Το πιο συγκινητικό, όμως, δεν είναι αυτό! Η Elisa, μαζί με κάθε δώρο άφησε από ένα μήνυμα στη μικρή Άννα ενώ της κληροδότησε και δύο σημειωματάρια στα οποία της δίνει τις συμβουλές που δεν πρόλαβε να τις δώσει όσο ήταν εν ζωή…

Για τον άντρα της, άφησε γράμματα που έκρυψε μέσα στο σπίτι τους. Στο τελευταίο, μάλιστα, του γράφει: «να είσαι πάντα δίπλα στην κόρη μας για να της δίνεις το καλό παράδειγμα, γιατί σε εμπιστεύομαι».

Όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε ο άντρας της σε συνέντευξή του, «Η ζωή μας στιγματίστηκε από δύο γεγονότα: από τη χαρά για τη γέννηση της κόρης μας αλλά και τον αγώνα γι’ αυτή την φοβερή ασθένεια.»

Πηγή: mirror.co.uk

v