Συμβουλές περιποίησης για μαμάδες που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο

Συμβουλές περιποίησης για μαμάδες που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο

Είναι αλήθεια: όταν γίνεσαι μαμά, ο χρόνος σου είναι τόσο περιορισμένος που ακόμα και το μπάνιο κάποιες φορές μοιάζει με απρόσιτη πολυτέλεια. Για το κομμωτήριο, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα σου «φάει» τουλάχιστον μισή με μία ώρα, ούτε λόγος. Για την περιποίηση των νυχιών, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Και όλα αυτά, πρέπει να τα βάλεις κάπου ανάμεσα στα Αγγλικά, το μπαλέτο και το καράτε των παιδιών. Όμως, η αλήθεια είναι ότι αν οργανωθείτε έξυπνα, θα μπορέσετε και πάλι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας χωρίς να χάσετε χρόνο. Αναρωτιέστε πώς; Με τους παρακάτω έξυπνους τρόπους…

*Φωτογραφία: chesterchronicle.co.uk

Επενδύστε σε γρήγορα χτενίσματα

Το μόνιμο χτένισμα σχεδόν κάθε μαμάς ανά τον κόσμο είναι ο ατημέλητος κότσος. Όμως, οι επιλογές σας δεν σταματούν εδώ, αφού υπάρχουν χτενίσματα που μπορούν να γίνουν σε 5 λεπτά. Το χτένισμα της φωτογραφίας, για παράδειγμα, δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη δεξιότητα. Απλώς κάνετε δύο πλάγιες πλεξίδες, τις οποίες στη συνέχεια πλέκετε τη μία μέσα στην άλλη.

*Φωτογραφία: twistmepretty.com

Περισσότερες ιδέες για γρήγορα και κομψά χτενίσματα, μπορείτε να πάρετε από παλαιότερο άρθρο μας- για να μην κάνετε κάθε μέρα το ίδιο!

Εναλλακτικά, αν επιμένετε στον κότσο, εδώ θα δείτε κάποιες εύκολες παραλλαγές του.

Μακιγιάζ σε 4 βήματα

Προφανώς, δεν έχετε τον χρόνο να πειραματιστείτε με τεχνικές μακιγιάζ ούτε να βλέπετε βίντεο από beauty bloggers στο ίντερνετ για το πώς να βαφτείτε. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι με λίγα έξυπνα προϊόντα μακιγιάζ μπορείτε να ανανεωθείτε σε χρόνο dt, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1.   Απλώστε μία bb cream στο πρόσωπο, ιδανικά και με αντηλιακή προστασία, που θα κρύψει τις ατέλειες και θα σας χαρίσει ομοιομορφία. Αν σας περισσεύουν λίγα δευτερόλεπτα, περάστε από πάνω λίγη πούδρα για να μην «γυαλίζει» η επιδερμίδα σας.

2.  Στη συνέχεια εφαρμόστε τη μάσκαρα. Αν είστε από τις τυχερές που έχουν ήδη μεγάλες βλεφαρίδες, αυτό το βήμα μπορείτε και να το προσπεράσετε.

3. Έπειτα βάλτε ένα ανοιχτόχρωμο ρουζ στα ζυγωματικά.

4.  Τέλος, τονίστε τα χείλη με ένα λιπ γκλος ή ακόμα και με ένα ενυδατικό χειλιών με χρώμα, που δεν χρειάζονται επιδεξιότητα στην εφαρμογή όπως τα κλασικά κραγιόν.

Και το μανικιούρ έχει τα κόλπα του

Με λίγα tips ακόμα και το μανικιούρ μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορα. Ο «κανόνας των τριών γραμμών» για παράδειγμα, θα σας βοηθήσει να βάψετε εύκολα τα νύχια σας. Πώς θα τον εφαρμόσετε όμως; Ξεκινώντας από το κάτω μέρος του νυχιού, σχηματίστε έναν κύκλο και εφαρμόστε με το πινέλο τρεις γραμμές. Έτσι, το χρώμα θ’ απλωθεί ομοιόμορφα και το μανό δεν θα είναι σε κάποια σημεία πιο «παχύ» και σε κάποια πιο «λεπτό». Ακόμα και όταν αρχίζει να ξεφτίζει, όμως, μπορείτε να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο, καλύπτοντας απλώς τις αποχρωματισμένες άκρες του με μανό-γκλίτερ για να μην χρειαστεί να χάσετε χρόνο για να τα ξαναβάψετε έπειτα από 2 μέρες!

*Φωτογραφία: thepolishedperfectionist

Συνδυάστε την περιποίησή σας με τη διασκέδαση των παιδιών

Εκτός από αυτά τα χρήσιμα tips, υπάρχουν και οι φορές που θέλετε απλώς να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών που ξέρουν πώς θα φροντίσουν για την εμφάνισή σας. Επανερχόμαστε, όμως, στο βασικό ερώτημα: Πώς θα τα καταφέρουμε με ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα;

Η λύση είναι να βρούμε τη χρυσή τομή και να σκεφτούμε τι αρέσει τόσο στα μικρά μας, όσο και σε εμάς. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν υπομονετικά στο κομμωτήριο μέχρι να τελειώσουμε το ραντεβού μας. Επομένως, το ζητούμενο είναι να βρεθούμε σε έναν χώρο που συνδυάζει και τα δύο. Στο Hair and Nail bar Bella Rosa στο Χαλάνδρι, για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ, να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να κλείσετε ραντεβού για μακιγιάζ αν έχετε μια ιδιαίτερη περίσταση ή ακόμα και να χαλαρώσετε με μασάζ. 

Την ίδια ώρα που εσείς κάνετε beaute, τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Art4fun, που βρίσκεται δίπλα στο ινστιτούτο ομορφιάς. Εκεί, ακόμα και τα μικρά παιδιά από 2 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν δημιουργικά συμμετέχοντας σε πρωτότυπα προγράμματα υπό την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών. Έτσι, βγαίνετε όλοι κερδισμένοι: ξεφεύγετε από την πολυάσχολη καθημερινότητά σας και ανανεώνεστε τόσο εμφανισιακά όσο και ψυχικά, χωρίς να χρειαστεί να ανησυχείτε για τα παιδιά, που επίσης διασκεδάζουν. 

Εξάλλου, μην ξεχνάτε: κάποιες φορές και οι μαμάδες χρειάζεται να κακομάθουμε τον εαυτό μας. Όπως έχουμε ξαναπεί, ευτυχισμένη οικογένεια ίσον ευτυχισμένη μαμά. Και ευτυχισμένη μαμά είναι εκείνη που προσέχει τον εαυτό της!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v