Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργοστάσιο Παυλίδης από τη Mondelez και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εργοστάσιο Παυλίδης από τη Mondelez και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Από το 1994, η Mondelez σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στηρίζει και υλοποιεί με συνέχεια και συνέπεια ένα από τα πλέον πολυετή και πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Πυλώνας της συνεργασίας της Mondelez με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο  αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης», στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού,  εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Παράλληλα, συμμετέχουν σε έρευνα για τα συστατικά της σοκολάτας και τη διατροφική της αξία, για την ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και για την παραγωγή της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι το εργοστάσιο.

Τη φετινή χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν  τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Παυλίδη, της πρώτης και πιο ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας της χώρας με περισσότερα από 150 χρόνια ζωής. Το Εργοστάσιο Παυλίδη παράγει σε ετήσια βάση χιλιάδες τόνους αγαπημένων προϊόντων όπως τις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη και Lacta καθώς και τη Merenda.

Η κα Κατερίνα Βλάχου, Διευθύντρια Mondelez Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Mondelez η οποία συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να επηρεάζει θετικά τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση με τις έννοιες της παραγωγής, της βιωσιμότητας, της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου τρόπου ζωής. Η σημασία του προγράμματος αποκτά και μεγαλύτερη διάσταση γιατί πραγματοποιείται σε έναν εμβληματικό χώρο, το Εργοστάσιο Παυλίδη που με ιστορία άνω των 150 ετών αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αριθμεί 24 χρόνια λειτουργίας, στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» ταυτίζεται απόλυτα με τους διαχρονικούς στόχους της Mondelez για ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για θέματα ισορροπημένης διατροφής και για τη σημασία της άσκησης.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelez, 630 εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη δωρεάν συμμετοχή περισσοτέρων από 14.600 παιδιών και 638 εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τη Mondelez International

Η Mondelez International οικοδομεί την καλύτερη επιχείρηση σνακ στον κόσμο, με καθαρά έσοδα περίπου 26 δισ. δολάρια το 2016. Δημιουργώντας περισσότερες στιγμές χαράς σε περίπου 165 χώρες, η Mondelez International είναι παγκόσμιος ηγέτης στα μπισκότα, τη σοκολάτα, τη τσίχλα, την καραμέλα και τα ροφήματα, με παγκόσμια Power Brands. Η Mondelez International είναι μέλος των δεικτών Standard and Poor's 500, NASDAQ 100 και Dow Jones Sustainability Index.

Σχετικά με τη Mondelez στην Ελλάδα

Η Mondelez International έχει παρουσία αρκετές δεκαετίες στην Ελλάδα και brands με ιστορία άνω των 100 χρόνων, ενώ προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες Lacta, Υγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές, κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, ροφήματα σοκολάτας Cadbury, τσίκλες Trident, Dentyne, καραμέλες Halls. 

Σχετικά με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον κορμό της λειτουργίας του από τη στιγμή της ίδρυσής του. Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και στηρίζονται στις ενεργητικές μεθόδους μάθησης. Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι η εξέλιξη των ικανοτήτων κάθε παιδιού ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή, την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα. Από το 1994 δημιούργησε και λειτουργεί το πρώτο Παιδικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v