Πώς να μεταμορφώσετε τον καναπέ σας

Πώς να μεταμορφώσετε τον καναπέ σας

Ακόμα κι αν χρυσοπληρώσατε το καναπέ σας πριν χρόνια όταν «στήνατε» το σπιτικό σας, υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε να τον βαρεθήκατε είτε να έχει χάσει την ομορφιά του. Και στις δύο περιπτώσεις, επιβάλλεται όχι η αντικατάσταση (ποιος έχει λεφτά για αγορές τώρα) αλλά η… μεταμόρφωσή του με λίγες απλές αλλά έξυπνες ιδέες.

*Φωτογραφία: willowandhall.co.uk

Πολλά μαξιλάρια μαζί

Γεμίστε τον με μικρά μαξιλάρια, διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων και σχεδίων. Μην φοβηθείτε, επίσης, να «παίξετε» με τις χρωματικές αντιθέσεις. Ένα φούξια μαξιλάρι θα ζωντανέψει έναν μπεζ καναπέ ενώ τα γεωμετρικά σχέδια θα του δώσουν την αίσθηση του μοντέρνου.

*Φωτογραφία: lovelyetc.com

Ή ένα μακρόστενο μαξιλάρι στη μέση

Αν προτιμάτε την minimal διακόσμηση, τοποθετήστε μόνο ένα αλλά εντυπωσιακόμαξιλάρι στο κέντρο του καναπέ, που θα δώσει στιλ χωρίς υπερβολή.

*Φωτογραφία: mydomaine.com

Βάλτε κουμπιά στα «βαθουλωμένα» μαξιλάρια

*Φωτογραφία: oheverythinghandmade.com

Τα μαξιλάρια του καναπέ που έχουν χάσει τη φόρμα της έπειτα από τόσα χρόνια χρήσης, μπορούν να αναγεννηθούν αν προσθέσετε λίγα κουμπιά σε συγκεκριμένα σημεία τους. Δεν είναι δύσκολο, απλώς θέλει αρκετή υπομονή- το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει. Στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά θα δείτε τον τρόπο:



Κάντε λίγα μαξιλάρια… διαφορετικά

*Φωτογραφία: nileriyadh.com

Αν ο καναπές σας είναι μονόχρωμος, μπορείτε να φτιάξετε ένα-δύο πιο εκκεντρικά μαξιλάρια που θα ξεχωρίζουν. Για να το πετύχετε, θα χρειαστείτε το κομμάτι ύφασμα που θέλετε και θερμοκολλητική ταινία, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής. Σ’ αυτό το βίντεο θα πειστείτε ότι δεν είναι δύσκολο αρκεί να είστε προσεκτική στο μέτρημα.



Εναλλακτικά, για τα μακρόστενα και σκληρά μαξιλάρια του καναπέ, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Βάλτε ένα παραδοσιακό ριχτάρι στο κάτω μέρος του

*Φωτογραφία: cliqueinc.com

Το χρωματιστό ριχτάρι της γιαγιάς είναι ό,τι πρέπει για να δώσει ζωή στον ουδέτερο χρωματικά καναπέ σας. Για να μην «φεύγει» συνέχεια, μπορείτε να το στερεώσετε κάτω από τα μόνιμα μαξιλάρια του.

Βάψτε τα πόδια του καναπέ

Μια μικρή λεπτομέρεια που να κάνει μια μεγάλη και μοντέρνα διαφορά. Αν ο καναπές σας έχει ξύλινα πόδια, μπορείτε να καλύψετε τα χτυπήματα και τις γρατζουνιές, βάφοντάς τα και μάλιστα σε τολμηρά χρώματα, όπως αυτά στη φωτογραφία.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις υπόλοιπες ξύλινες λεπτομέρειες για παράδειγμα στο κεφαλάρι και τα μπράτσα του καναπέ.

*Φωτογραφία: unehirondelledanslestiroirs.fr

Προσθέστε διακοσμητικά καρφάκια

*Φωτογραφία: decorchic.com

Τα μεταλλικά διακοσμητικά κάνουν τον καναπέ ακόμα πιο ξεχωριστό. Για να τα τοποθετήσετε (ή αλλιώς καμπαράδες), θα χρειαστείτε μόνο έναν μαρκαδόρο κι ένα σφυρί:



Παλιά σεντόνια και κουρτίνες

Αν στην αποθήκη σας φυλάτε παλιά σεντόνια και κουρτίνες, ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε τα σαν καλύμματα για τον καναπέ συνδυάζοντας διάφορα χρώματα και σχέδια. Δεν χρειάζεται καν να τα ράψετε- μόνο να τα απλώσετε πάνω του.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Βγάλτε το πλαίσιο και χρησιμοποιήστε μόνο τα μαξιλάρια

*Φωτογραφία: decorhomeideas.com

Είστε αρκετά τολμηρή με τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Αν ναι, αφαιρέστε τα μαξιλάρια από τον καναπέ σας και βάλτε τα στο πάτωμα.

Μία λύση για να μην γλιστράνε όταν κάθεστε είναι να τα τοποθετήσετε πάνω σε παλέτες. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η ιδέα θα ξετρελάνει όχι μόνο εσάς, αλλά και τα παιδιά!

v