Αυτές οι φωτογραφίες θα νομίζετε ότι τραβήχτηκαν στο δικό σας σπίτι!

Αυτές οι φωτογραφίες θα νομίζετε ότι τραβήχτηκαν στο δικό σας σπίτι!

Η φωτογράφος Elaine Baca αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο να εξασκήσει το επάγγελμά της που δεν περιλαμβάνει φώτα, στούντιο και στημένες πόζες. Αντίθετα, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να απαθανατίσει στον φακό της την οικογενειακή ευτυχία είναι να καταγράψει τις καθημερινές, μικρές στιγμές που ζουν τα οι γονείς με τα μικρά τους.

«Η ρεαλιστική φωτογράφηση μπορεί να “πιάσει” την προσωπικότητα του κάθε ατόμου μέσα στην οικογένεια και το πώς αλληλεπιδρά όλη η οικογένεια, χωρίς καμία αλλαγή», αναφέρει η φωτογράφος. «Δεν έχει να κάνει με τέλεια στημένες στιγμές ή βεβιασμένα χαμόγελα, έχει να κάνει με την πραγματική ζωή». Ο τρόπος που η φωτογράφος φέρνει εις πέρας το έργο της το αποδεικνύει: επισκέπτεται την κάθε οικογένεια για μία ημέρα και βγάζει όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορεί από την καθημερινότητά τους.

«Οι φωτογραφίες μου απαθανατίζουν τη στιγμή. Επειδή τα μοντέλα μου δεν ποζάρουν, δεν πειράζω τον φωτισμό ούτε παρεμβαίνω για να βγάλουμε μια φωτογραφία, πρέπει  να περιμένω πότε θα συμβεί κάτι», εξηγεί η Elaine.

Δείτε το έργο της…

Πηγή: huffingtonpost.com

v