Από τότε που άρχισα να παίρνω Glucophage, έχω συνέχεια περίοδο. Είναι φυσιολογικό;

Από τότε που άρχισα να παίρνω Glucophage, έχω συνέχεια περίοδο. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 26 χρονών και ποτέ δεν είχα σταθερό κύκλο. Πρόσφατα πήγα στην γυναικολόγο μου να κάνω κάποιες εξετάσεις γιατί θέλω να μείνω έγκυος, οι οποίες βγήκαν χάλια. Έχω χαμηλή γονιμότητα και ινσουλίνη 34,4. Γι’ αυτό, η γιατρός μου έδωσε για 1 μήνα glucophage 1000mg και τώρα μου λέει να το συνεχίσω για ακόμη ένα μήνα και να παίρνω 2 την ημέρα. Από τη μέρα που τα πίνω, όμως, έχω συνέχεια περίοδο. Γιατί γίνεται αυτό;
Απάντηση:

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι επειδή παίρνετε τα Glucophage έχετε συνεχώς περίοδο. Σίγουρα θα πρέπει να «ψαχτείτε» με τη γυναικολόγο σας υπερηχογραφικά και ορμονικά, ίσως και με μια μικρή βιοψία ενδομητρίου.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v