Τα μεγαλύτερα ψέματα που λέει κάθε ζώδιο

Τα μεγαλύτερα ψέματα που λέει κάθε ζώδιο

Όλοι λέμε ή έχουμε πει ψέματα: μικρά ή μεγάλα, σοβαρά ή ασήμαντα, «αθώα» ή επικίνδυνα, όλοι είμαστε ένοχοι για το ότι έχουμε «αλλάξει» ή αποκρύψει κάποια στιγμή την αλήθεια. Μέχρι εδώ όλοι συμφωνούμε. Οι αστρολόγοι, όμως, έχουν να προσθέσουν κάτι ακόμα: τα ψέματα που λέμε σχετίζονται άμεσα με το ζώδιό μας και τα βασικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, το καθένα από τα 12 ζώδια λέει διαφορετικά ψέματα και γι' άλλους λόγους. Εσείς συμφωνείτε;

*Φωτογραφία: medium.com

Κριός: «Όλα καλά!»

Το πιο συνηθισμένο ψέμα του Κριού είναι το «Είμαι καλά». Ο Κριός θέλει πάντα να δείχνει δυνατός, γι' αυτό αν τον ρωτήσετε πώς είναι, ακόμα κι όταν περνάει μια δύσκολη κατάσταση, η απάντηση που θα πάρετε, είναι «είμαι μια χαρά», ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια ή έχει ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον.

Ταύρος: «Ψέματα εγώ; Ποτέ!»

Το μεγαλύτερο ψέμα ενός περήφανου Ταύρου είναι ότι δεν λέει ψέματα. Ξέρουμε ότι είναι υπέρμαχοι της ειλικρίνειας και της διαφάνειας, όμως ακόμα και οι ειλικρινείς Ταύροι κάποιες φορές δεν λένε αλήθειες. Ίσως λιγότερο συχνά από τα υπόλοιπα ζώδια, αλλά όπως και να 'χει ο ισχυρισμός τους είναι... ψευδής.

Δίδυμος: «Σε 5 λεπτά είμαι εκεί!»

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζώδια του κύκλου λέει και τα πιο αμφιλεγόμενα ψέματα. Αν ακούσετε, λοιπόν, από τα χείλη ενός Διδύμου «Θα σου τηλεφωνήσω εγώ σε λίγο» ή «Θ' αργήσω 10 λεπτά. Πέτυχα πολλή κίνηση», τότε καλό θα είναι να μην πάρετε τοις μετρητοίς τα λόγια του και να πολλαπλασιάσετε τον χρόνο που σας λέει. Αν και δεν είναι σοβαρά ψέματα, το αποτέλεσμα είναι ότι οι Δίδυμοι χάνουν την αξιοπιστία τους και «κουράζουν» τους άλλους. Βέβαια, δεν τους είναι και δύσκολο να τους ξανακερδίσουν...

Καρκίνος: «Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω»

Χαρακτηριστικό του Καρκίνου είναι ότι δεν θέλει να στενοχωρεί τους άλλους. Γι' αυτό, στην περίπτωση ενός χωρισμού, για παράδειγμα, θα προτιμήσει να «κατηγορήσει» τον εαυτό του από το να στενοχωρήσει τον σύντροφό του, εφόσον δεν του έχει φερθεί άδικα. Για τον ίδιο λόγο, στις φιλικές και συγγενικές σχέσεις είναι επιρρεπής σε ψέματα που λένε «για το καλό του άλλου».

Λέων: «Δεν είναι τίποτα σημαντικό»

Τα περήφανα λιοντάρια δεν θα παραδεχτούν ούτε στον εαυτό τους ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με κάτι και ότι «πνίγονται» σε μια κατάσταση. Το «Όλα πάνε καλά, δεν έχω κάτι σημαντικό» είναι συνηθισμένη ατάκα ενός Λέοντα.

Παρθένος: «Όλα αυτά; Στις εκπτώσεις τα πήρα!»



Ο Παρθένος φημίζεται για το ότι δεν μπορεί να πει ψέματα και η αλήθεια είναι ότι το κάνει σπάνια. Στο 99% των περιπτώσεων λέει σκληρές αλήθειες, ακόμα κι αν πονέσουν τον άλλον, ωστόσο έχει ένα αδύναμο σημείο: το να ξοδεύει χρήματα και να κάνει ψώνια. Όταν λοιπόν τον ρωτήσουν πού βρήκε τα χρήματα για τόσα καινούρια ρούχα τότε θ' απαντήσει «Καλέ, τα έχω από το καλοκαίρι! Στις εκπτώσεις τα πήρα όλα.»

Ζυγός: «Δεν θα το πω σε κανέναν»

Το πιο συχνό ψέμα που λέει ο Ζυγός είναι το «Μην ανησυχείς, δεν θα το πω πουθενά». Η αλήθεια είναι ότι θα το πει. Κάπου. Όχι για να κουτσομπολέψει -εξάλλου, το ζώδιο της δικαιοσύνης δεν θέλει να ανακατεύεται σε καταστάσεις με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση- αλλά γιατί έτσι αισθάνεται ότι ανακουφίζεται από το φορτίο του μυστικού.

Σκορπιός: «Δεν μπορώ να σε συγχωρέσω»

Όταν ένας Σκορπιός νευριάζει με κάποιον που τον πλήγωσε ή τον στενοχώρησε, η πρώτη του αντίδραση είναι «Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που έκανες. Δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ». Έπειτα από λίγο, όμως, θα το ξεχάσει και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι τόσο παρορμητικό ζώδιο, που δεν μας κάνει εντύπωση αυτή η εναλλαγή στη διάθεσή του.

Τοξότης: «Θα το φροντίσω σύντομα, μην ανησυχείς»

Δεν θα το φροντίσει σύντομα, γι' αυτό να ανησυχείς. Η περιπετειώδης φύση του Τοξότη δεν τον αφήνει να είναι όσο οργανωτικός θα έπρεπε ή μάλλον όσο οργανωτικός ισχυρίζεται, γι' αυτό και είναι σίγουρο ότι θα αφήσει μια εκκρεμότητα που δεν τον ευχαριστεί για... αργότερα, πολύ αργότερα.

Αιγόκερως: «Κάνε ό,τι θες»

Ένας Αιγόκερως θα σου πει ότι σε εμπιστεύεται, ότι σε αφήνει να χειριστείς μία κατάσταση, όμως η αλήθεια είναι ότι μπλέκεται ακόμα κι από τα παρασκήνια, ακόμα κι αν εσύ δεν το 'χεις καταλάβει. Χαρακτηριστικό του είναι ότι θέλει τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο, αλλά και να μην στενοχωρεί τους άλλους -γι' αυτό τους αφήνει να νομίζουν ότι έχουν τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση.

Υδροχόος: «Απλώς, αστειεύομαι»

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αστειεύεται, απλώς λέει αυτό που πιστεύει με σαρκαστικό τρόπο για να «περάσει» αυτό που θέλει. Κάποιες φορές, μπορεί να γίνει ακόμα και ερειστικός ή προσβλητικός με το πρόσχημα του αστείου αλλά γρήγορα καταφέρνει να ξανακερδίσει την εύνοια όλων με την πληθωρική προσωπικότητά του.

Ιχθύες: «Όχι, αποκλείεται να έχεις πάρει κιλά!»



Θεωρείται ένα από τα πιο καλά ζώδια, γι' αυτό και τα ψέματά του, όταν λέει, έχουν σκοπό να μην στενοχωρήσουν κανέναν, ακόμα και άτομα που αντιπαθεί. Αν τον ρωτήσετε, για παράδειγμα, αν σας πάει το καινούριο φόρεμα που πήρατε ή αν φαίνεται ότι παχύνατε, θα σας δώσει τις πιο εμψυχωτικές απαντήσεις -ίσως, όμως, δεν θα πρέπει να τις πιστέψετε...

Πηγές: yourtango.com, astrotunity.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v