Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με τα χρώματά σας

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με τα χρώματά σας

Το χτένισμα και το κούρεμα είναι εύκολο να τα αλλάξεις. Το χρώμα των μαλλιών, όμως, δεν είναι το ίδιο εύκολο γι’ αυτό, αν πάρετε την απόφαση να γίνετε από φυσική ξανθιά, μελαχρινή ή το αντίθετο, καλύτερα να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, οι οποίοι συνιστούν ότι η επιλογή του νέου χρώματος εξαρτάται από την απόχρωση της επιδερμίδας σας.

*Φωτογραφία: fthmb.tqn.com

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο βασικοί τόνοι επιδερμίδας, που είναι εύκολο να τους ξεχωρίσετε: ο «ζεστός», που είναι πιο κίτρινος και σκουρόχρωμος και ο «ψυχρός», που είναι πιο ροζ και ανοιχτόχρωμος. Μετά θα πρέπει να συνυπολογίσετε μερικούς ακόμα παράγοντες, όπως το χρώμα των ματιών για να δείτε τι σας ταιριάζει. Συγκεκριμένα:

Για ψυχρούς τόνους

Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με σκούρο φυσικό χρώμα μαλλιών

*Φωτογραφία: pinterest.com

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας: έχετε πολύ ανοιχτό δέρμα που παραπέμπει περισσότερο στο άσπρο και έντονο χρώμα στα μάτια που ξεχωρίζει (μπορεί να είναι πράσινα, μπλε, μαύρα ή πολύ σκούρα καφέ). Είναι πιθανό, επίσης, το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, να είναι πολύ σκούρο, ακόμα και μαύρο και να έρχεται σε αντίθεση με την ανοιχτή επιδερμίδα σας. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να μαυρίσετε εύκολα το καλοκαίρι.

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν: αν θέλετε να «ανοίξετε» τα μαλλιά σας, προτιμήστε το άσπρο και το έντονο ξανθό που θυμίζει το γνωστό πλατινέ. Αν έχετε πράσινα μάτια, επιλέξτε ένα σκούρο κόκκινο για να τ’ αναδείξετε. Αντίθετα, σε περίπτωση που θέλετε να μην ξεφύγετε πολύ από το φυσικό σας χρώμα, ιδανικές επιλογές είναι το βαθύ μαύρο και το πάρα πολύ σκούρο καφέ. Οι τολμηρές, μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε τις εκκεντρικές αλλά εντυπωσιακές «γοργονέ» αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Ποια χρώματα να αποφύγετε: το κεραμιδί και το κόκκινο που θυμίζει πορτοκαλί, το καστανόξανθο και το έντονο ξανθό.

Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με ανοιχτό φυσικό χρώμα μαλλιών

*Φωτογραφία: huffpost.com

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας: έχετε ανοιχτό δέρμα αλλά δεν είναι μακριά από τις αποχρώσεις του ροζ και του κίτρινου. Τα μάτια σας είναι επίσης ανοιχτόχρωμα (ανοιχτό καφέ, μπλε ή πράσινο και όχι έντονο όπως στην προηγούμενη κατηγορία) και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι το ξανθό ή άλλες ανοιχτές αποχρώσεις του.

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν: η βάση του χρώματος που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι βιολετί, μπλε ή πράσινη. Συγκεκριμένα, για τα ανοιχτά χρώματα, το πλατινέ και το ανοιχτό ξανθό που θυμίζει πάγο είναι κομμένα και ραμμένα για εσάς, όπως και το ξανθό με αποχρώσεις στο χρώμα της στάχτης. Αν θέλετε να τα σκουρύνετε, επιλέξτε το «καθαρό» καστανό, χωρίς χρυσαφένια ή κόκκινη απόχρωση.

Ποια χρώματα να αποφύγετε: οποιοδήποτε χρώμα με πορτοκαλί ή χρυσαφί βάση, δηλαδή το καστανόξανθο ή μελί και το καστανό χρυσό, όπως λέγεται στη γλώσσα των κομμωτών το καστανό με ξανθές αποχρώσεις.

Για ζεστούς τόνους

Σταρένια επιδερμίδα με καστανά φυσικά μαλλιά

*Φωτογραφία: popsugar-assets.com

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας: το δέρμα σας είναι ωχρό και παραπέμπει στο κίτρινο ενώ έχει μία φυσική λάμψη. Τα μάτια σας μπορεί να είναι ανοιχτά καφέ ή πράσινα ή καφέ-πράσινα και τα μαλλιά σας σκούρα καστανά. Αν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία, τότε πιθανώς η ηλιοθεραπεία αποδίδει τα μέγιστα τους θερινούς μήνες.

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν: για όσες θέλουν να επιλέξουν πιο ανοιχτούς τόνους από το φυσικό τους, το ξανθό με αποχρώσεις του μπεζ, το χρυσό ξανθό που συνδυάζει τη λάμψη του χρυσού με τη φυσική απόχρωση του χρώματος της άμμου και το καστανόξανθο θα «ταιριάξουν» με την επιδερμίδα σας. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο σκούρο, το σοκολατί καστανό, το καστανοκόκκινο και το ζεστό κεραμιδί θα αναδείξουν το πρόσωπό σας.

Ποια χρώματα να αποφύγετε: οποιοδήποτε χρώμα με μπλε, πράσινη ή βιολετί βάση. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μείνετε μακριά από το σταχτί καστανό και το έντονο ξανθό πλατινέ.

Έντονα σταρένια επιδερμίδα 

*Φωτογραφία: pinterest.com

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας: το χρώμα της επιδερμίδας σας παραπέμπει στο μπρονζέ που γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν μαυρίζετε –κάτι που πετυχαίνετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Τα μάτια σας πιθανώς να είναι καφέ, όμως δεν είναι απαραίτητο.

Ποια χρώματα σας ταιριάζουν: το ανοιχτόχρωμο καφέ της καραμέλας, το ζεστό καστανό του μελιού και το ανοιχτό σοκολατί είναι ιδανικά για τις λάτρεις του καστανού. Το λεγόμενο σαμπανιζέ ξανθό, που είναι πιο «ψυχρό» και δίνει στα μαλλιά φυσικό αποτέλεσμα και το ξανθό μέλι, από την άλλη, είναι ιδανικά για να ανοίξετε τα μαλλιά σας.

Ποια χρώματα να αποφύγετε: τα χρώματα με ψυχρές βάσεις, όπως το μπλε και το πράσινο, τις σταχτί αποχρώσεις ενώ απαγορεύεται ρητά να βάψετε τα μαλλιά σας μαύρα!

Αν θέλετε να αποφύγετε το κομμωτήριο και προτιμάτε να τα βάψετε μόνες σας στο σπίτι, εδώ θα δείτε κάποιες βασικές συμβουλές για πιο σίγουρο αποτέλεσμα και εδώ τα πιο συχνά λάθη που θα πρέπει ν’ αποφύγετε.

Πηγή: vixendaily.com

v