Πώς να βγάλετε τους λεκέδες του αποσμητικού από τα ρούχα

Πώς να βγάλετε τους λεκέδες του αποσμητικού από τα ρούχα

Τα λευκά σημάδια από το αποσμητικό στα σκουρόχρωμα ρούχα δεν βγαίνουν πάντα με ευκολία. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπετε τις αγαπημένες σας μπλούζες να αχρηστεύονται, αφού πλέον δεν μπορείτε να τις φορέσετε με τις στάμπες που έχει αφήσει πάνω τους το αποσμητικό. Για να μην καταλήγετε να τις βάζετε στο πλυντήριο ξανά και ξανά, την επόμενη φορά ξεχάστε το απορρυπαντικό και δοκιμάστε αυτές τις έξυπνες λύσεις. 

*Φωτογραφία: areademulher.r7.com

Ωστόσο, επειδή κάθε ύφασμα διαφέρει, φροντίστε πρώτα να «πειραματιστείτε» δοκιμάζοντας αυτά τα tips σε μία άκρη του ρούχου για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα το χαλάσετε.

Αλάτι

Για τα λευκά και τα χρωματιστά, εφαρμόστε το εξής: βρέξτε το σημείο με τον λεκέ και ρίξτε πάνω του λίγο αλάτι. Αφήστε το να δράσει για 8- 12 ώρες, όσο κοιμάστε. Το επόμενο πρωί, επαναλάβετε τη διαδικασία και τρίψτε ελαφρά το αλάτι στο ρούχο. Μετά, βάλτε το κανονικά στο πλυντήριο στη συνηθισμένη πλύση.



Ξίδι

Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσετε και με το ξίδι, βάζοντας μία μικρή ποσότητα στον λεκέ και αφήνοντάς το να κάνει τη δουλειά του όλο το βράδυ. Έπειτα, πλύνετε κανονικά το ρούχο. Το κόλπο αυτό ενδείκνυται για χρωματιστά ρούχα από μαλλί ή άλλα φυσικά υλικά.

Αποφύγετε να το εφαρμόσετε σε λευκά ρούχα γιατί η σύνθεση του ξιδιού μπορεί να τα κιτρινίσει.



Χυμός λεμονιού

Το τρικ για να απομακρύνετε τους φρέσκους λεκέδες που προκαλεί το αποσμητικό από τα ρούχα σας. Για να τους ξεφορτωθείτε, ρίξτε 2-3 σταγόνες από τον χυμό λεμονιού απευθείας στον λεκέ, αφήστε τον να «κάτσει» για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε στο χέρι την μπλούζα με ζεστό νερό.



Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Το υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα μπορεί να κάνει θαύματα και να αφαιρέσει πολλούς λεκέδες από τα ρούχα, όπως αυτούς που αφήνει το αποσμητικό. Αρκεί να το χρησιμοποιήσετε όπως το κλασικό απορρυπαντικό ρούχων. Ρίξτε λίγες σταγόνες πάνω στον λεκέ, τρίψτε ελαφρά και αφήστε το έτσι για 30 λεπτά. Μετά, απλώς ξεπλύνετε καλά.



Βότκα

Οι οδηγίες είναι απλές: ρίξτε λίγες σταγόνες βότκας πάνω στο λεκέ και απλώς περιμένετε για λίγα λεπτά. Αν κρίνετε ότι χρειάζεται, αφήστε τη βότκα να δράσει λίγο ακόμα, όχι όμως περισσότερο από μία ώρα. Στο τέλος, πλύνετε το ρούχο και ξενοιάσατε!



Υγρή αμμωνία

Η αμμωνία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τα λερωμένα ρούχα. Θα χρειαστεί απλώς να φτιάξετε ένα μίγμα που θα αποτελείται από νερό και αμμωνία σε ίσες αναλογίες (50/50). Βρέξτε μ’ αυτό τα επίμαχα σημεία, αφήστε το να εξολοθρεύσει τους λεκέδες και έπειτα από λίγα λεπτά, ξεπλύνετε το ρούχο.



Μίγμα από οξυζενέ, μαγειρική σόδα και υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Πώς θα το φτιάξετε: αναμιγνύοντας 4 κουταλιές της σούπας οξυζενέ, 1 κουταλιά του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων και 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Για να δείτε αποτελέσματα, θα χρειαστεί να αφήσετε το μίγμα πάνω στον λεκέ για μερικές ώρες και έπειτα να πλύνετε κανονικά.



Καλσόν

Πάρτε ένα συνθετικό καθαρό καλσόν ή κοντό καλτσάκι, κάντε το μπαλάκι και τρίψτε το ελαφρά στα σημεία που χρειάζεται. Είναι η ιδανική λύση για τους φρέσκους λεκέδες όταν έχετε μόλις φορέσει και λερώσει την κατά τ’ άλλα πεντακάθαρη μπλούζα σας.



Πηγή: Brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v