20 αλήθειες που μόνο μια μαμά μπορεί να καταλάβει

20 αλήθειες που μόνο μια μαμά μπορεί να καταλάβει

Ένας νέος άνθρωπος έρχεται στον κόσμο κι αυτό σημαίνει ότι όλα αλλάζουν. Τουλάχιστον για τη μαμά του προαναφερθέντος νέου ανθρώπου. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ακόμα και στις πιο προοδευτικές οικογένειες, οι μαμάδες είναι –αν όχι πάντα, σίγουρα για το πρώτο διάστημα- οι μαέστροι/ διευθυντές/ αρχηγοί της κατάστασης.

(Photo: brightside.me)

Οι παρακάτω αλήθειες είναι αφιερωμένες σε κάθε ξενυχτισμένη, αφοσιωμένη και δυνατή μαμά –άλλωστε, μόνο εκείνη θα τις καταλάβει.

1. Μετά τη γέννηση του παιδιού σου, λες «εμείς» αναφερόμενη στο μωρό κι εσένα, ενώ στην πραγματικότητα μιλάς μόνο για το μωρό –«Εμείς, τώρα είπαμε τις πρώτες μας λεξούλες», «Πόσο είστε εσείς; Α, εμείς είμαστε μικρότεροι. 17 εβδομάδων.»

2. Και μιας και αναφέραμε τις εβδομάδες, να σημειώσουμε, ότι όταν είσαι μαμά μικρού παιδιού, ορίζεις την ηλικία του με εβδομάδες αναγκάζοντας τον μην εξοικειωμένο κόσμο να βγάλει στη φόρα κομπιουτεράκια.

3. Όταν το παιδί σου πηγαίνει για ύπνο, ξυπνάει το party animal μέσα σου και κάνεις όσα έχεις στερηθεί: τρως απαγορευμένα σνακ και βλέπεις ταινίες και σειρές με «κακές λεξούλες».

4. Τα μπράτσα σου είναι πιο γυμνασμένα απ’ ό,τι ήταν πριν τα παιδιά (ναι, λόγω της αγκαλιάς, του νανουρίσματος κ.λπ).

5. Όταν κάποιος αρρωσταίνει, πρέπει να τον φροντίσεις. Όταν εσύ αρρωσταίνεις, πρέπει να συνεχίσεις να φροντίζεις τους πάντες.

6. Έχεις δει σαφώς περισσότερες παιδικές ταινίες απ’ ό,τι κανονικές. Επίσης, έχεις τσακώσει αρκετές φορές τον εαυτό σου να συνεχίζει να βλέπει παιδικά, κανένα μισάωρο αφού το παιδί έχει κοιμηθεί/ φύγει/ πάει στο σχολείο.

7. Έχεις ξεπεράσει τον δικό σου τεράστιο φόβο για τις βελόνες ή το αίμα, επειδή ο φόβος του παιδιού σου είναι μεγαλύτερος (και κάποιος πρέπει να είναι ψύχραιμος).

8. Στο δίλημμα: σεξ ή ύπνος απαντάς «ΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧ, άκου τι λέει ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ».

9. Το super market και το σουλατσάρισμα στους διαδρόμους του άνευ παιδιών είναι μια εξαίρετη ευκαιρία για περισυλλογή ή για να κάνεις τα τηλεφωνήματα που μέρες τώρα καθυστερείς.

10. Έχεις συνηθίσει να σε κοιτάζουν, να σου μιλούν και να μιλάς για σημαντικότατα ζητήματα αλλά και να σε επευφημούν, ενώ είσαι στην τουαλέτα.

11. Βλέπεις τα πιο καθημερινά αντικείμενα σαν τα μεγαλύτερα φονικά όπλα (βλ. ψαλίδι, γωνίες επίπλων κ.λπ.).

12. Κι αφού «πιάσαμε» τους κινδύνους, όταν γίνεσαι μαμά συνειδητοποιείς πόσο καχύποπτη μπορείς να γίνεις με ανθρώπους που πριν ούτε καν θα πρόσεχες («Τι θέλει αυτός ο περίεργος στην παιδική χαρά; Πώς είναι έτσι; Έχει παιδιά; Σιγά μην έχει… Α, έχει. Λάθος συναγερμός.»).

13. Ακούς φτερνίσματα, βηξίματα, ροχαλητά και ήχους απ’ το παιδικό δωμάτιο στις τέσσερις το πρωί, με δυο κλειστές πόρτες και έναν σύζυγο που ροχαλίζει παρά τω αυτί σου.

14. Το κινητό σου έχει ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες του παιδιού σου. Μπορεί και μισή δική σου.

15. Έχεις αναπτύξει ικανότητες μάστερ νίντζα κάνοντας «έρπινγκ» στο πάτωμα τα χαράματα για να βρεις την χαμένη πιπίλα.

16. Έχεις «κολλήσει» με παιδικά τραγουδάκια και τα σιγοτραγουδάς ανεξαρτήτως παρουσίας παιδιού.

17. Έχεις διαπιστώσει ότι γίνεσαι ίδια η μάνα σου.

18. Έχεις διαπιστώσει ότι η μάνα σου είχε δίκιο σε όλα!

19. Έχεις διαπιστώσει ότι χωρίς την μάνα σου θα ήσουν ανήμπορη, μισότρελη, άρρωστη ή άκληρη.

20. Έχεις αγαπήσει όπως δεν ήξερες ότι μπορεί κανείς να αγαπήσει. Γι’ αυτό και λες «χαλάλι» που πας τουαλέτα με κοινό και τρως δαγκωμένα τοστ για βραδινό βλέποντας Πέππα.

v