10 θεατρικές παραστάσεις για πολύ μικρά παιδιά

10 θεατρικές παραστάσεις για πολύ μικρά παιδιά

Το θέατρο χωρίζεται κυρίως σε δύο κατηγορίες: για «μεγάλους» και για παιδιά, κυρίως σχολικής ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια, στήνονται θεατρικές παραστάσεις που απευθύνονται σε πολύ μικρό κοινό, το οποίο μπορεί να μην έχει αρχίσει καν να μιλάει ή να περπατάει. Παρόλα αυτά, η συμμετοχή του είναι παραπάνω από ενεργή και τα οφέλη που κερδίζουν τα παιδιά από το θέατρο είναι πολλά. Αν ψάχνετε να κάνετε κάτι διαφορετικό με το μικρό σας, δείτε ποιες είναι οι βρεφικές παραστάσεις που απευθύνονται σε μωρά και πολύ μικρά παιδιά.

*Φωτογραφία: twitter.com

«Θα βγω απ΄ το αυγό» 

Μία παράσταση εμπνευσμένη από το παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» που, όπως φαίνεται και από το όνομά της, απευθύνεται σε βρέφη από 4 έως 18 μηνών. Στόχος της είναι να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα για την ηλικία του ερεθίσματα μέσω των ήχων, της μουσικής, των χρωμάτων και της κίνησης έτσι ώστε να ανακαλύψει τον κόσμο δίπλα στους γονείς του. Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά, για να μην κουραστούν οι μικροί θεατρόφιλοι!

*Φωτογραφία: athinorama.gr

Πού: θέατρο Άβατον, Ευπρατριδών 3, Κεραμεικός. 

Πότε: Κάθε Σάββατο, 10.30, 12.00, 13.30.

Τηλέφωνο: 2103412689.

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ για έναν γονιό και ένα μωρό και 20 ευρώ για δύο γονείς με ένα μωρό.

Το μωρό των 5 αισθήσεων

Τα παιδιά από 8 μηνών έως 3,5 ετών θα ταξιδέψουν σε αυτή την παράσταση με τις αισθήσεις τους. Θα μυρίσουν, θα πιάσουν, θα ακούσουν και θα δουν καινούρια πράγματα ενώ ταυτόχρονα θα παίζουν παρέα με τη μαμά και τον μπαμπά, που νιώθουν ότι γίνονται και πάλι παιδιά. Στο τέλος, το κοινό χωρίζεται σε μικρές παρέες για ακόμα περισσότερη διασκέδαση αλλά και αλληλεπίδραση.

*Φωτογραφία: youtube.com

Πού: θέατρο Ιλίσια- Βολανάκη, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα.

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 12.

Τηλέφωνο: 2107223010.

Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 10 ευρώ αλλά η προπώληση μέσω Viva κοστίζει 8 ευρώ ανά άτομο όπως και το οικογενειακό εισιτήριο για 4 άτομα και πάνω.

«Έξω Πάνω Μέσα Κάτω»

Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ένα μωρό που μαθαίνει σιγά-σιγά ότι εκτός από τον κόσμο που ξέρει, υπάρχει ένας ολόκληρος καινούριος κόσμος που πρέπει να ανακαλύψει και μάλιστα με την παρότρυνση της μαμάς και του μπαμπά. Η παράσταση θέλει να δώσει το έναυσμα στα παιδιά από 8 μηνών έως 4 ετών να τολμούν καινούρια πράγματα και να μην φοβούνται το άγνωστο. Η μουσική του Φοίβου Δεληβοριά είναι ένα ακόμα κίνητρο για να την επιλέξετε. Κι όλα αυτά, μέσα σε 35 λεπτά.



Πού: θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα. 

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 12.

Τηλέφωνο: 2107711333.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 8 ευρώ.

«Καληνύχτα μέρα»

Το όνομα της παράστασης είναι αμφίρροπο, κάτι που την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Το πάπλωμα που απλώνεται σε όλη την σκηνή θα κάνει τους δύο πρωταγωνιστές να ονειρευτούν κι εκείνοι με τη σειρά τους θα ταξιδέψουν τους μικρούς θεατές τους από 1 έως 4 ετών μέσα στα όνειρά τους. Η ομάδα Artika που παρουσιάζει την ίδια παράσταση για τέταρτη χρονιά, είναι εγγύηση.

*Φωτογραφία: studiomavromihali.gr

Πού: Στούντιο Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα. 

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 17.30.

Τηλέφωνο: 2106453330.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ και το μειωμένο (φοιτητές, πολύτεκνοι, άνω των 65 και κάτω των 25) στα 8 ευρώ. Το εισιτήριο για ανέργους κοστίζει 5 ευρώ.

Κάτι σαν κήπος

Στο ίδιο θέατρο και από την ίδια ομάδα, η παράσταση «Κάτι σαν κήπος» απευθύνεται σε παιδιά από 1 μέχρι 5 ετών. Το σκηνικό στήνεται σε έναν κήπο που συνεχώς αλλάζει και μεταμορφώνεται και καλεί τα μικρά σας να τον παρατηρήσουν και να συνδυάσουν τις αισθήσεις τους για να τον νιώσουν.

*Φωτογραφία: studiomavromihali.gr

Πού: Στούντιο Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα. 

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 17.30.

Τηλέφωνο: 2106453330.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ και το μειωμένο (φοιτητές, πολύτεκνοι, άνω των 65 και κάτω των 25) στα 8 ευρώ. Το εισιτήριο για ανέργους κοστίζει 5 ευρώ.

Πολύχρωμο παραμύθι

*Φωτογραφία: ticketservices.gr

Το θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο και την παράσταση «Πολύχρωμο Παραμύθι», πρωταγωνιστές είναι οι ηθοποιοί, οι κούκλες αλλά και τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση. Απόδειξη της επιτυχίας της είναι το ότι παίζεται για δέκατη τρίτη σεζόν και έχει χαρίσει σε πολλά μικρά παιδιά 1,5 έως 3,5 ετών, την πρώτη τους θεατρική εμπειρία. Η διάρκειά της δεν ξεπερνά τα 50 λεπτά κι έτσι μπορείτε να συνδυάσετε την έξοδό σας με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Πού: Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο. 

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 11.

Τηλέφωνο: 2108009838.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 8 ευρώ.

Το Μαγικό Καραβάκι

Πάλι από το θέατρο Κούκλας της Ιρίνας και στον ίδιο χώρο και αυτή η παράσταση απευθύνεται σε εξίσου μικρά παιδιά (1,5-3,5 ετών) που θα ταξιδέψουν με ένα μαγικό καράβι για να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα σε 50 λεπτά. Οι μικροί θα παίξουν, θα συμμετέχουν και θα γνωρίσουν τη μαγεία του θεάτρου.

*Φωτογραφία: paidiko-theatro.gr

Πού: Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο. 

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11.

Τηλέφωνο: 2108009838.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 8 ευρώ.

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών, το θέατρο Κούκλας Ιρίνας Μπόικο, πραγματοποιεί δύο ακόμα παραστάσεις: τον «Λύκο και τα εφτά κατσικάκια», που βασίζεται στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ και τα «Τρία γουρουνάκια», σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού που έχουμε όλοι αγαπήσει.

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

*Φωτογραφία: morfesekfrasis.gr

Η μουσική παντρεύεται με το θέατρο και τη φαντασία σε μία παράσταση που οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι θα απολαύσουν. Θα δουν από κοντά μουσικά όργανα, θα προσπαθήσουν να μιμηθούν τους ήχους της φύσης και φυσικά θα παίξουν. Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές από 18 μηνών μέχρι 6 ετών, επομένως αν ακόμα κι αν έχετε παιδιά με αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε οικογενειακώς.

Πού: θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Πετράλωνα.

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12.

Τηλέφωνο: 2103464903 και 2103464002.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 8 ευρώ ενώ το οικογενειακό από 3 άτομα και πάνω κοστίζει 7 ευρώ ανά άτομο.

v