Οι άκαρπες προσπάθειες να κάνουμε παιδάκι, έχουν επηρεάσει τη σχέση με τον σύντροφό μου. Τι μπορώ να κάνω;

Οι άκαρπες προσπάθειες να κάνουμε παιδάκι, έχουν επηρεάσει τη σχέση με τον σύντροφό μου. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Εδώ και 1 χρόνο, προσπαθούμε με τον σύντροφό μου να κάνουμε παιδάκι, χωρίς να τα έχουμε καταφέρει. Όμως, εδώ και λίγο καιρό φαίνεται να έχει χάσει την ερωτική του επιθυμία και όταν επαναφέρω το θέμα της εγκυμοσύνης, μου δίνει την αίσθηση ότι έχει κουραστεί και ότι αισθάνεται πιεσμένος με την όλη κατάσταση- σαν να θέλει να την αποφύγει ενώ στην αρχή ήταν πολύ «ζεστός» μ’ αυτή μας την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι είναι αγχωτικό, εξάλλου κι εγώ το ίδιο περνάω, όμως είμαι 35 ετών και δεν θέλω ν’ αφήσω τον χρόνο να φεύγει. Από την άλλη, δεν θέλω να χάσω και τον σύντροφό μου- τον αγαπάω πολύ αλλά βλέπω ότι δεν του αρέσει αυτή η κατάσταση. Μπορεί να άλλαξε γνώμη για το αν θέλει να γίνει πατέρας ή τον κούρασα εγώ με την πίεση που του ασκώ;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: huffingtonpost.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η απόφαση ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδί είναι μία από τις πολλές αποφάσεις που καλείται να πάρει στην πορεία της σχέσης, είναι ωστόσο η σημαντικότερη. Είναι ένα πολύ μεγάλο εξελικτικό βήμα που χρειάζεται πολύ προσωπική επεξεργασία από τον καθένα χωριστά μα και από τους δυο μαζί.

Είναι υπέροχο ότι έχετε καλά στοιχεία στη σχέση σας που σας οδήγησαν σε μια τόσο σημαντική απόφαση! Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να κάνει παιδί, η ερωτική πράξη αλλάζει. Από πηγή ευχαρίστησης φαίνεται να αποκτά έναν σκοπό, την τεκνοποίηση, και άρα νοηματοδοτείται εντελώς διαφορετικά καθώς αλλάζει ο στόχος. Αυτή η αλλαγή, έχει πολλή αγωνία, άγχος, ανησυχία και τελικά, συνήθως δυσκολεύει το νέο στόχο, παρά τον διευκολύνει. Χρειάζεται λοιπόν να γυρίσετε λίγο πίσω, σε εκείνα τα στοιχεία που σας έκαναν τόσο γοητευτικό τον σύντροφό σας, κι εσάς σε εκείνον, ώστε επιλέξατε να προσπαθήσετε να γίνετε γονείς. Εκείνα τα στοιχεία είναι η ομορφιά σας και ο τρόπος που θα σας βοηθήσει να επιθυμήσετε ο ένας τον άλλον ξανά, σαν πρόσωπα. Η σωματική - βιολογική ετοιμότητα, λανθασμένα συχνά διαχωρίζεται από τη συναισθηματική ετοιμότητα του κάθε συντρόφου για ερωτική επαφή. Η συνύπαρξη και των δύο αυτών στοιχείων θα σας ανοίξει τον δρόμο για το πώς να προχωρήσετε.

Η μεταξύ σας ένωση αντιστοιχεί να σας προσφέρει χαρά και απόλαυση σε κάθε φάση ζωής. Μην το χάνετε. Μέσα σε αυτήν την όμορφη σχέση αγάπης, η αναπαραγωγή γίνεται ένα ακόμη επίπεδο να συναντηθείτε με τον αγαπημένο σας, κι όχι ο στόχος που σας ενώνει ή σας κρατά σε απόσταση.

Παραμείνετε ερωτικοί. Ένα ερωτικό ζευγάρι οδηγείται όμορφα στη γονεϊκότητα!

Σας ευχαριστώ. 

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v