4 δώρα αγάπης που κάνουν καθημερινά οι μαμάδες

4 δώρα αγάπης που κάνουν καθημερινά οι μαμάδες

Το να είσαι μαμά σημαίνει πολλά. Σημαίνει να είσαι εξαντλημένη και παρόλα αυτά να μην σταματάς ούτε λεπτό γιατί βάζεις τις ανάγκες των παιδιών πάνω απ’ την κούρασή σου. Σημαίνει να ανακαλύπτεις κάθε μέρα τον εαυτό σου μέσα από τα παιδιά σου. Σημαίνει να τους κάνεις καθημερινά τα πιο σημαντικά δώρα, τα δώρα ζωής που θα θυμούνται για πάντα κι ας μην το καταλαβαίνεις! Και δεν είναι παιχνίδια, ρούχα ή ηλεκτρονικά- είναι άλλα, πιο «μεγάλα» και πιο σημαντικά...

*Φωτογραφία: anyamborogass.cafeblog.hu

Οι αμέτρητες καθημερινές θυσίες

Η ξεκούραση δεν υπάρχει στην καθημερινότητα μιας μαμάς αφού η «δουλειά» της δεν έχει ούτε ρεπό ούτε άδειες. Τα παιδιά, το σπίτι, οι υποχρεώσεις της οικογένειες περνούν πρώτα απ’ όλα απ’ τα χέρια της κι έτσι ακόμα και 7 συνεχόμενες ώρες ύπνου μοιάζουν πλέον ένα μακρινό όνειρο. Και για του λόγου το αληθές, η επιστήμη το ‘χει αποδείξει.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι επίσης ανύπαρκτος- ας κάνουμε ένα πρόχειρο τεστ: θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε για έναν γρήγορο καφέ με την επιστήθια φίλη σας; Ή που απλά κάτσατε σπίτι χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα; Και μία ίσως ακόμα πιο δύσκολη ερώτηση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε για ψώνια και αγοράσατε κάτι καλό στον εαυτό σας, χωρίς να σκεφτείτε τα έξοδα για το παιδικό πάρτι, τις συνδρομές για τος εξωσχολικές δραστηριότητες ή το δώρο που θα πάρετε στο παιδί για τα γενέθλιά του; Μαντεύουμε την απάντησή σας!

Στηρίζουν κάθε τους όνειρο και κάνουν ό,τι μπορούν για να το πραγματοποιήσουν

Κάθε μαμά είναι ευτυχισμένη όταν βλέπει τα παιδιά της να είναι ευτυχισμένα. Για να το πετύχει αυτό, θα κάνει τα πάντα. Θα τα βοηθήσει να κάνουν πραγματικότητα κάθε τους όνειρο, ακόμα κι αν σε όλους τους υπόλοιπους μοιάζει άπιαστο. Οι ζωντανές αποδείξεις βρίσκονται δίπλα μας- με τη μαμά του μικρού Στάθη να είναι μία απ’ αυτές. Η αγάπη του μικρού για τους δεινόσαυρους έκανε τη μαμά του να βρει έναν τρόπο να τους... γνωρίσει από κοντά. Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό της Amita #apogapi, του εξασφάλισε μια αποκλειστική ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα αλλά και μια επίσκεψη στο φημισμένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και θαύμασαν από κοντά τους αγαπημένους του δεινόσαυρους! Αν θέλετε να πάρετε περισσότερες ιδέες για να πραγματοποιήσετε κι εσείς το μεγάλο όνειρο του παιδιού σας, εδώ θα δείτε μερικούς ακόμα γονείς που τα κατάφεραν.

Δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο παιδί από το να φέρετε εις πέρας μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του. Μπορείτε μάλιστα να τη συνδυάσετε με τα γενέθλιά του για να του κάνετε ένα δώρο που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Η συμβουλή μας είναι απλώς να βάλετε σκέψη και πολλή αγάπη.

Αγαπούν χωρίς όρια και ξέρουν να συγχωρούν

Η αγάπη της μαμάς είναι δεδομένη ό,τι κι αν συμβεί. Είναι ο άνθρωπος που θα δεχτεί τα πάντα και θ’ αγαπήσει ακόμα και τα ελαττώματα των παιδιών της- εξάλλου ξέρει ότι αυτά είναι που τα κάνουν ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ν’ αγαπάς χωρίς όρια κι αυτό κάνει την μητρική αγάπη μοναδική καθημερινά.

*Φωτογραφία: happiful.com

Η ανεξάντλητη αγάπη και υποστήριξή μας είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε στα παιδιά μας ότι τα δεχόμαστε όπως ακριβώς είναι και ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσά μας. Και ξέρουμε ότι θα μας την ανταποδώσουν.

Φροντίζουν για όλα και καλύπτουν κάθε ανάγκη των παιδιών

Από την πιο μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια μέχρι τα πιο σημαντικά θέματα. Από το κολατσιό που θα πάρουν τα παιδιά για το σχολείο μέχρι τα ραντεβού στον παιδίατρο. Το πρόγραμμα μιας μαμάς είναι πάντα φορτωμένο και το μυαλό της δουλεύει συνεχώς για να οργανώσει την επόμενη κίνησή της. Ποτέ δεν παραπονιέται ή ακόμα κι αν το κάνει, θα το κάνει με αγάπη, όπως αυτή η μαμά που νομίζουμε ότι, λίγο- πολύ, μας εκφράζει όλες...

«Πληρώνω τους λογαριασμούς, πηγαίνω για ψώνια, συμμαζεύω τον κήπο και το αυτοκίνητο, πηγαίνω τον σκύλο στον κτηνίατρο, μαγειρεύω, οργανώνω διακοπές, μαζεύω άπλυτα, βάζω πλυντήρια –η λίστα είναι ατέλειωτη. Το σπίτι είναι σαν μια επιχείρηση και εγώ τη διοικώ καλά. Μην κάνετε κατάχρηση της σχέσης μας.

Δεν με πειράζει να πλένω τον σκύλο ή να κάνω δουλειές. Τα κάνω όλα με την καρδιά μου γεμάτη αγάπη. Εσείς όμως δεν είστε κατοικίδια.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v