Ο 3 ετών γιος μου δεν τρώει τίποτα εκτός από γάλα. Αγχώνομαι πολύ.

Ο 3 ετών γιος μου δεν τρώει τίποτα εκτός από γάλα. Αγχώνομαι πολύ.
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ο γιος μου είναι 3 χρόνων και κάτι.Έχει ένα μήνα που ξεκίνησε παιδικό. Δεν τρώει τίποτα, ούτε εκεί ούτε στο σπίτι, μόνο γάλα. Και πριν τον παιδικό το έκανε, αλλά όχι τόσο. Αγχώνομαι πολύ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημά σας είναι πολύ σημαντικό καθώς ουσιαστικά μιλάτε για την ανάπτυξη του γιου σας. Ο τρόπος σίτισής του, εάν έχει δυσκολία, χρήζει διερεύνησης καθώς η τροφή είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία που συμβάλλουν στο μεγάλωμά του.

 Αρχικά, θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας. Περιγράψτε του τόσο την προηγούμενη εικόνα του παιδιού κατά την σίτιση, όσο και την σημερινή. Επιπλέον, δώστε του σημαντικά στοιχεία για αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα, όπως για παράδειγμα την έναρξη του παιδικού σταθμού που αναφέρατε ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή εντοπίζετε. Ο παιδίατρος αρχικά θα σας βοηθήσει στο πώς θα κινηθείτε. Εάν πρόκειται για κάποια διαταραχή στη σίτιση, θα σας παραπέμψει σε κάποιον ειδικό που θα μπορέσει να σας προτείνει θεραπευτική αντιμετώπιση ή συμβουλευτική.

Μην αμελήσετε να κινητοποιηθείτε, καθώς όσο περισσότερο διάστημα παίρνει χώρο μια συμπεριφορά, τόσο δυσκολότερη καθίσταται η αποκατάστασή της.

Σας ευχαριστώ.

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v