Τι να κάνω για να μεγαλώσει το ενδομήτριο και να καταφέρω να μείνω έγκυος:

Τι να κάνω για να μεγαλώσει το ενδομήτριο και να καταφέρω να μείνω έγκυος:

Ερώτηση:
Δεν έχουμε πρόβλημα γονιμότητας, είχα 3 εγκυμοσύνες στο παρελθόν αλλά δεν προχώρησαν. Εδώ κ έναν χρόνο κάνω IVF με PGD. Έπειτα από ένα μακρύ κι ένα βραχύ πρωτόκολλο που δεν ανταποκρίθηκα, πήγα σε 7 φυσικούς κύκλους όπου είχα 8 ωάρια καλής ποιότητας. Δυστυχώς στην απόψυξη χάθηκαν 2, στην γονιμοποίηση χάθηκαν 3, στην τρίτη μετά γονιμοποίησης είχα 3 καλής ποιότητας αλλά σε βλαστοκύστη έφτασαν τα 2 και εκεί με μιας μέρας καθυστέρηση. Σε μια ωοληψία φυσικού κύκλου τη δωδέκατη μέρα, το ενδομήτριό μου ήταν 7.6 mm. Στον αμέσως επόμενο κύκλο κι έχοντας πάρει το Femara για τέταρτη φορά, στην προετοιμασία του ενδομητρίου, μίκρυνε αντί να μεγαλώνει. Ο γιατρός το απέδωσε στο Femara. Τον επόμενο μήνα, χωρίς να έχω πάρει τίποτα άλλο, ξεκίνησα πάλι Cyclacur, από 4 πήγα στα 6, μετά στα 8 και έφτασε 6.3 mm. Πάλι σταμάτησα την προετοιμασία κι αυτή τη φορά, την δεύτερη μέρα του κύκλου, ξεκίνησα με 5 την πρώτη εβδομάδα και μετά τα 8 για μία μέρα, έφτασε το 6. Το αύξησα αμέσως στα 9. Δύο μέρες μετά, έκανα πάλι υπέρηχο και ήταν στο 6 έπειτα από 17 μέρες! Τί μπορεί να φταίει; Αν και μου είπαν να το σταματήσω, σκέφτηκα να τα συνεχίσω λίγες μέρες ακόμα, ελπίζοντας να αλλάξει κάτι. Τι μπορεί να ευθύνεται; Σας ευχαριστώ.
Απάντηση:

Το πρόβλημά μας όπως καταλαβαίνετε είναι σύνθετο και είναι αδύνατο να λυθεί με τρεις φράσεις μέσω internet. Πρέπει κανείς να σας δει από κοντά. Το ενδομήτριό σας πάντως απ’ ότι μου λέτε έχει φτάσει 7,6 χιλιοστά, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό ενδομήτριο για να φυτευτούν έμβρυα. Άρα κάπου υπάρχει ένα μπέρδεμα στις εκτιμήσεις που έχετε κάνει και αλλά και στη συνεννόηση με τους ανθρώπους που σας βοηθούν.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v