Πολεμώντας τον καρκίνο του μαστού στα 21: Το μήνυμα μιας πολύ δυνατής κοπέλας

Πολεμώντας τον καρκίνο του μαστού στα 21: Το μήνυμα μιας πολύ δυνατής κοπέλας

Η 21χρονη κοπέλα που βλέπετε στη φωτογραφία, τους τελευταίους 6 μήνες έχει κάνει 12 κύκλους χημειοθεραπείας, έχει μπει 10 φορές στο νοσοκομείο, έχει κάνει 2 επεμβάσεις και προσπαθεί να ξεπεράσει τον πόνο στα κόκαλα και τη συνεχή κούραση. Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτά; Ο καρκίνος του μαστού, που συνήθως «χτυπάει» ηλικίες πολύ μεγαλύτερες.

Η Bianca ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο πολύ ξαφνικά. Μια μέρα μετά το μπάνιο, είδε ένα εξόγκωμα στο δεξί στήθος που μέσα σε κάποιες βδομάδες, τριπλασιάστηκε.  «Έπειτα από πολλές εξετάσεις, διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού», είπε η Bianca. Δεν είχε οικογενειακό ιστορικό και οι ειδικές εξετάσεις που προβλέπουν τις πιθανότητες να εμφανίσει μια γυναίκα καρκίνο του μαστού, είχαν βγει αρνητικές.

Μετά τη διάγνωση, η Bianca έπρεπε να ξεκινήσει τις θεραπείες. Το να βλέπεις τους συνομήλικους φίλους σου να συνεχίζουν τη ζωή τους, να σπουδάζουν, να δουλεύουν, να βγαίνουν και εσύ να πολεμάς για τη ζωή σου δεν είναι εύκολο.

 «Όταν τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν, ένιωθα ότι έχανα τον έλεγχο. Για όλες τις γυναίκες, τα μαλλιά είναι σύμβολο της αυτοπεποίθησης, της θηλυκότητας και της ταυτότητάς τους κι εγώ θα τα έχανα όλα. Όταν κατάλαβα ότι πήγαινα να “σπάσω”, ξαναπήρα τον έλεγχο στα χέρια μου, ξύρισα το κεφάλι μου, έβαψα το πρόσωπό μου και είπα στον εαυτό μου ότι είμαι όμορφη, με ή χωρίς μαλλιά», λέει η Bianca.

*Φωτογραφία: newsapi.com.au

*Φωτογραφία: gofundme.com

Η κοπέλα μάλιστα βρήκε τη δύναμη και αποφάσισε να φτιάξει ένα blog γι’ αυτό τον σκοπό: να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να ενημερώσει τις γυναίκες.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κοινοποίησε το εξής κείμενο:

 «Το προηγούμενο Σάββατο ξαφνιάστηκα με τον εαυτό μου. Αυτές οι δύο φωτογραφίες τραβήχτηκαν  με διαφορά 12 μηνών. Στα αριστερά, είναι μια υγιής, ευτυχισμένη και φυσιολογική 20χρονη γυναίκα. Στα δεξιά, βλέπετε μια κοπέλα που δίνει μια μάχη, μια μάχη που νόμιζε ότι δεν θα έδινε ποτέ. Καρκίνος του μαστού. Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Δεν τον νοιάζει πόσων ετών είσαι ούτε η οικονομική σου κατάσταση. Αυτή τη βδομάδα, μου είπαν ότι έπρεπε να αρχίσω αμέσως θεραπείες με ακτινοβολία γιατί η καρδιά και το ανοσοποιητικό μου σύστημα δεν μπορούν να αντέξουν τις χημειοθεραπείες. Αυτό σημαίνει 6 εβδομάδες με συστηματική, καθημερινή θεραπεία με ακτινοβολία. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ακόμη εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσω. Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι κάτι που δεν επιλέγεις μπορεί να κοστίζει τόσο ακριβά; Οι φίλοι και η οικογένειά μου έφτιαξαν μια ειδική σελίδα με το όνομα “Go FundMe”. Είμαι ευγνώμων για κάθε δωρεά, μικρή ή μεγάλη. Μ’ έχει συγκινήσει η υποστήριξη του κόσμου και δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς είναι να ξέρεις ότι τόσοι άνθρωποι θέλουν να σε δουν πιο υγιή, πιο δυνατή και πιο ευτυχισμένη απ’ ότι πριν. Σε όλο αυτό το ταξίδι, προσπάθησα να βλέπω τα πράγματα θετικά αλλά και να δείξω την ωμή πραγματικότητα του τι σημαίνει να έχεις καρκίνο σ’ αυτή την ηλικία μέσω του blog μου, έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο δυνατόν περισσότερες νέες γυναίκες. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να σας δείξω ότι νίκησα τον καρκίνο».

Πηγή:mamamia.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v