5 ξεχωριστοί χώροι που αξίζει να επισκεφθείτε με τα παιδιά

5 ξεχωριστοί χώροι που αξίζει να επισκεφθείτε με τα παιδιά

Μία οικογενειακή έξοδος μπορεί να γίνει το ίδιο διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, αρκεί να ξέρετε ποια μέρη σας προσφέρουν αυτή την... πολυτέλεια. Αν μένετε στην Αθήνα, οι επιλογές είναι αρκετές- από καφέ και παιδότοπους μέχρι σινεμά. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, αξίζει να κάνετε ένα πλάνο για τα το πώς θα περάσετε με τα παιδιά τις μέρες των γιορτών και αυτοί οι χώροι δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας.

Σινεμά και παιδότοπος μαζί στα Village Cinemas

Οι αίθουσες Village Kids των Village Cinemas είναι αφιερωμένες στη διασκέδαση της οικογένειας. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, διαθέτουν καθίσματα-κρεβάτια σε διάφορα χρώματα για να απολαμβάνετε τις καινούριες παιδικές και όχι μόνο ταινίες με τη μεγαλύτερη άνεση. Δεν είναι μόνο αυτό, όμως: μέσα στην αίθουσα και δίπλα στα καθίσματα, υπάρχει ένας μικρός παιδότοπος με πολύχρωμες τσουλήθρες για να παίζουν τα παιδιά μέχρι την έναρξη της ταινίας. Οι αίθουσες είναι διαθέσιμες στα Village 20 Cinemas Α. Ι. Ρέντη αλλά και στα Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας.

Το εισιτήριο διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ ανά άτομο.

Πατώντας στην αντίστοιχη επιλογή για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, εδώ θα δείτε ποιες ταινίες παίζονται σε αυτές τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. 

Dreamhouse



Όπως μαρτυρά και τ’ όνομά του, το Dreamhouse, Lounge Café Kids Club, είναι ένας δημιουργικός παιδότοπος-καφέ, απ’ τον οποίο δύσκολα θα «ξεκολλήσετε» γονείς και παιδιά. Από τη μία, τα μικρά σας θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με το παιχνίδι και από την άλλη εσείς θα απολαύσετε πολλές (!) στιγμές χαλάρωσης στον διακοσμημένο με στιλ και ζεστό χώρο του καφέ. Το Dreamhouse αναλαμβάνει και παιδικά πάρτι.

Η είσοδος για τον παιδότοπο κοστίζει 4 ευρώ και παραμένει ανοιχτός όλες τις μέρες από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ομάδα του Dreamhouse στο Facebook ή καλέστε στο 2109335013.

Πού πρέπει να πάτε: Πλαστήρα 48 και Σαρδέων, Νέα Σμύρνη.

Καφές και δημιουργική απασχόληση στο... καφενείο Ραμόν

*Φωτογραφία: athinorama.gr

Πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να πάτε σε ένα καφενείο με τα παιδιά σας και να περάσετε όλοι καλά; Αν σας αρέσει, η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, το Ραμόν στο Παγκράτι είναι η ιδανική επιλογή. Κάθε Κυριακή, λοιπόν, στο Ραμόν εσείς έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε με καφέ ή μεζέ και τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά στο πατάρι του καφενείου. Στη σελίδα του Ραμόν στο Facebook ή καλώντας στο 2155556440, θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της επόμενης Κυριακής.

Η συμμετοχή στα προγράμματα για τα παιδιά γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.

Πού πρέπει να πάτε:  Σπύρου Μερκούρη 22Α, Αθήνα.

Playmobil Fun Park

Ένα διαφορετικό παιχνιδοπάρκο που θα μαγέψει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες του. Φυσικά, κύριο λόγο εδώ έχουν τα Playmobil, σε κάθε σχήμα και μέγεθος. Για τα μικρότερα παιδιά, από 18 μηνών έως 3 ετών, λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν στους υπόλοιπους 7 παιδότοπους. Αν κι εσείς δεν... ξεμυαλιστείτε με τις φιγούρες και τις κατασκευές των Playmobil, έχετε την επιλογή να περιμένετε τα μικρά σας να τελειώσουν το παιχνίδι τους στο καφέ του χώρου.

Η είσοδος για τα παιδιά ανέρχεται στα 9 ευρώ τις καθημερινές και στα 10 ευρώ τα σαββατοκύριακα ενώ οι γονείς μπαίνουν δωρεάν- μειωμένες τιμές ισχύουν για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Στα θετικά του ότι δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείτε με το αυτοκίνητο γιατί διατίθεται parking χωρίς χρέωση.

Πού πρέπει να πάτε: Αμαλιάδος 4 και Καλαβρύτων, Κηφισιά.

Τηλέφωνο: 2108000018.

Facebook page: Facebook.com/playmobil.funpark.athens/

Volta Fun Town

Με ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως baby cart, αναρρίχηση σε τοίχο, skating και καφέ για τους γονείς, οι παιδότοποι Volta Fun Town είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικογενειακή έξοδο το σαββατοκύριακο. Αν έχει καλό καιρό, ο εξωτερικός παιδότοπος Volta Fun Town στον Φλοίσβο είναι ό,τι πρέπει για να τον συνδυάσετε με μία βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Εναλλακτικά, προτιμήστε το Athens Heart, το Avenue ή το Metro Mall με τους εσωτερικούς χώρους του Volta Fun Town, αν θέλετε να κάνετε και τα ψώνια σας. Το εισιτήριο για τα παιδιά ανέρχεται στα 6 ευρώ για την μεγάλη παιχνιδοκατασκευή και στα 9 ευρώ μαζί με το ψάρεμα, το τραμπολίνο και ακόμα μια δραστηριότητα της επιλογής τους.

Εδώ θα δείτε τις πληροφορίες για κάθε ένα από τα 6 πάρκα του.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του Volta Fun Town στο Facebook ή καλέστε στο 2104839400.

v