«Η τσάντα στο σχολείο»: Το καινοτόμο πρόγραμμα που θα εφαρμόζεται σε όλα τα Δημοτικά

«Η τσάντα στο σχολείο»: Το καινοτόμο πρόγραμμα που θα εφαρμόζεται σε όλα τα Δημοτικά

Την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύσαμε την είδηση για την «Τσάντα στο σχολείο», ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά το οποίο οι μαθητές κάποιων Δημοτικών αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο την τελευταία Παρασκευή του μήνα. Έτσι, για ένα Σαββατοκύριακο, οι δάσκαλοι δεν τους βάζουν εργασίες και τα παιδιά δεν έχουν καθόλου διάβασμα. Το ευχάριστο αυτό νέο απέσπασε φυσικά θετικές κριτικές από τους γονείς, που βλέπουν τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τους να αυξάνεται!

*Φωτογραφία: 31daysofpink.files.wordpress.com

Το πρόγραμμα έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά σε 25 δημόσια Δημοτικά σχολεία στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, την Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Όμως, τα καλά νέα είναι πως από το 2018, θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Φυσικά, όποιος μαθητής το επιθυμεί μπορεί να παίρνει την τσάντα στο σπίτι, όμως κάτι τέτοιο δεν νομίζουμε να συμβεί.

Αν, λοιπόν, το σχολείο των παιδιών σας δεν έχει εφαρμόσει ακόμα αυτήν τη δράση, κάντε λίγη υπομονή. Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί στις αρχές του 2018, οπότε οι τσάντες των μαθητών όλων των Δημοτικών της χώρας θα μένουν κλειστές στις σχολικές αίθουσες από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

v