Έχω την αίσθηση ότι ο άντρας μου με απατά. Τι να κάνω;

Έχω την αίσθηση ότι ο άντρας μου με απατά. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Τους τελευταίους δύο περίπου μήνες, έχω παρατηρήσει ότι η συμπεριφορά του άντρα μου, με τον οποίο από επιλογή μας δεν έχουμε παιδιά, έχει αλλάξει. Κάποιες φορές αργεί να γυρίσει σπίτι, λέγοντάς μου ότι είχε παραπάνω δουλειά, βάζει το κινητό του στο αθόρυβο και μου λέει ότι το κάνει για να μην τον ενοχλούν τα τηλέφωνα όταν είναι εκτός γραφείου ενώ δεν με προσεγγίζει πλέον ερωτικά. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά μ’ έχουν υποψιάσει για το ότι μπορεί να υπάρχει άλλη γυναίκα. Δεν θέλω, όμως, να μπω στη διαδικασία να κάνω πράγματα κρυφά, όπως το να ψάξω το κινητό του- δεν το ‘χω κάνει ποτέ τα 8 χρόνια που είμαστε μαζί. Από την άλλη, όταν αρχίζω να τον ρωτάω τι έχει αλλάξει, είτε απαντάει νευριασμένα λέγοντάς μου ότι είναι κουρασμένος είτε προσπαθεί να αποφύγει την απάντηση με καλοπιάσματα. Τι να κάνω; Τον αγαπάω και νοιάζομαι για τη σχέση μας αλλά πιστεύω ότι αν μάθω πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο, θα καταστραφώ...

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όπως έχουμε αναφέρει με αφορμή και άλλα ερωτήματα, οι σχέσεις είναι ζωντανές και χρειάζονται διαρκή φροντίδα. Με τον τρόπο αυτό, παραμένουν ζωντανές και μπορούν οι σύντροφοι να χαρούν τους καρπούς της. Κάθε ζευγάρι και κάθε πρόσωπο που συμμετέχει στη σχέση, έχει τόσο μοναδική ιστορία, που θα ήταν άστοχο να δούμε μεμονωμένα μια στιγμή του στο χρόνο και να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτήν. Έτσι λοιπόν, σας υποψιάζω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι εφόσον η σχέση σας σας είναι τόσο σημαντική χρειάζεται να κινηθείτε διαφορετικά για να την κατανοήσετε καθώς η όποια απάντηση στην παρούσα στήλη έχει πολλούς περιορισμούς.

Οι αλλαγές λοιπόν του συντρόφου μέσα στο χρόνο είναι στοιχείο που αναμένεται και είναι καλό να συμβεί. Και οι δυο αλλάζετε. Αυτό συμβαίνει διότι τα δεδομένα αλλάζουν, η φάση της ζωής αλλάζει, το περιβάλλον αλλάζει κι όλες αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν και τη σχέση κι έτσι κι εκείνη μεταβάλλεται. Υπάρχουν ζευγάρια που οι αλλαγές που κάνουν φροντίζουν να τους φέρνουν πιο κοντά, κι άλλα που νιώθουν ότι απειλούνται από την αλλαγή και άρα ή προσπαθούν να την αποφύγουν ή όταν έρθει τη βιώνουν σαν εγκατάλειψη.

Η επικοινωνία σε όλες τις φάσεις εξέλιξης μιας σχέσης είναι καθοριστικής σημασίας. Έχει μελετηθεί και αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλει στην καλή λειτουργία του ζευγαριού, καθώς αποτελεί την κύρια διεργασία με βάση την οποία οι σύντροφοι μαθαίνουν να κατανοούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες ο ένας του άλλου.

Σκεφτείτε λοιπόν πως όλη αυτή την ανησυχία σας, αντί να την ανατροφοδοτείτε συνδέοντας κι άλλα στοιχεία υποψίας, έχετε τόση δύναμη όχι απλά να βρείτε τρόπους να τη διαχειριστείτε, αλλά να την αλλάξετε. Επικοινωνήστε, εάν δεν έχετε βρει μέχρι τώρα τον κατάλληλο τρόπο, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Η όποια δυσκολία είναι αφορμή για καταστροφή ή για λειτουργική αναδόμηση;

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr



 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v