Το «κουμπί της αγκαλιάς»: Το κόλπο αυτής της μαμάς για να μη νιώθει μόνο του το παιδί της

Το «κουμπί της αγκαλιάς»: Το κόλπο αυτής της μαμάς για να μη νιώθει μόνο του το παιδί της

Δεν είναι όλα τα παιδάκια έτοιμα να πουν «αντίο» στη μαμά τους πριν εκείνη φύγει για τη δουλειά ή πριν τ’ αφήσει στον παιδικό σταθμό. Άλλα παιδιά δέχονται με σχετική ευκολία την πικρή πραγματικότητα του αποχωρισμού κι άλλα δυσκολεύονται λίγο περισσότερο να προσαρμοστούν. Η Louise Mallet είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού που ένιωθε ανασφάλεια κι άγχος στην προοπτική του αποχωρισμού τους, την πρώτη μέρα του παιδικού σταθμού. Έτσι, σκέφτηκε κάτι που, τουλάχιστον στη δική τους περίπτωση, λειτούργησε πολύ βοηθητικά.

Σε δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γράφει:

«Ο μικρότερός μου είχε την πρώτη του “κανονική” μέρα στο σχολείο σήμερα. Κατάλαβα ότι ήταν ευαίσθητος το πρωί, οπότε κάναμε μια κουβέντα και σκεφτήκαμε την ιδέα να ζωγραφίσουμε ο καθένας μια καρδούλα στο χέρι μας, που, αν την πατήσεις, στέλνει μια μεγάλη αγκαλιά στον άλλον (μου είπε ότι έκλαιγε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες προσαρμογής στον παιδικό σταθμό) –και δούλεψε! Ζωγράφισα μια καρδιά στα χέρια μας και του ζωγράφισα μια έξτρα στο μπράτσο, για την περίπτωση που η πρώτη θα σβηνόταν. Τις “φορτίσαμε” κρατώντας τα χέρια μας στον δρόμο για το σχολείο και όταν πήγα να τον πάρω, τον ρώτησα αν έλαβε τις αγκαλιές που του έστειλα και είπε “ναι”! Είπε επίσης “To πατούσα για πολλή ώρα, μαμά, αλλά δεν έκλαψα!”, oπότε του απάντησα “Ααα, γι’ αυτό ένιωσα αυτό το μεγάλο ζούληγμα!”.

Ο Θεός να τον έχει καλά τις επόμενες χαρούμενες μέρες του σχολείου, που εγώ θα κάθομαι σπίτι με το σκύλο και θα κλαίω για τα παιδιά μου που είναι πια “μαθητές”!»



Πηγή: popsugar.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v