Ο άντρας μου θα γίνει ιερέας. Πώς θα προετοιμάσω τα παιδιά μας γι’ αυτή την αλλαγή;

Ο άντρας μου θα γίνει ιερέας. Πώς θα προετοιμάσω τα παιδιά μας γι’ αυτή την αλλαγή;
Ερώτηση:
Ο σύζυγος μου πρόκειται να γίνει ιερέας. Πως θα προετοιμάσω τα παιδιά; Το κορίτσι είναι 10 ετών και το αγόρι 5 ετών. Εργαζόμαστε και οι δυο. Ο σύζυγος δεν θα αφήσει τη δουλειά του (δημόσιος υπάλληλος).
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η πορεία κάθε προσώπου συνήθως έχει μια συνέπεια και μια συνέχεια. Αυτό σημαίνει πως μια αξία για παράδειγμα κάποιος μπορεί να την υπερασπίζεται με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο υπάρχει σαν άξονας στον καθημερινό του βίο.

Ο σύζυγός σας λοιπόν, αποφάσισε να γίνει ιερέας. Για να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση σημαίνει ότι η πίστη του για εκείνον έχει ιδιαίτερη αξία και θέλει να την ακολουθήσει και με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, η πίστη φαίνεται να προϋπήρχε σαν σημαντικό στοιχείο της οικογενειακής ζωής, που τελικά οδήγησε στην απόφαση αυτή. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά σας, όπως και εσείς, είναι πολύ ενήμερα για τη στάση και τις αξίες του πατέρα τους, όπως και τις δικές σας. Είναι ήδη σε πολύ καλή ηλικία, έτσι ώστε να έχουν αναπτύξει την επικοινωνία τους. Μπορείτε λοιπόν να μοιραστείτε σε κλίμα πανηγυρισμού την αλλαγή αυτή που πρόκειται να έρθει, εξηγώντας στα παιδιά σας τι υπερασπίζεται αυτή σας η απόφαση και γιατί είναι σημαντική. Επιτρέψτε στα παιδιά σας να ρωτήσουν οποιαδήποτε απορία τους δημιουργηθεί και κρατήστε την κάθε διαφωνία που ίσως προκύψει σαν αφορμή για περισσότερο μοίρασμα!

Μια αγαπητική στάση δεν μπορεί παρά να αποδειχθεί βοηθητική για όλους, παρά τη δυσκολία που μπορεί να φέρει αρχικά η αλλαγή. Η πίστη στις ανθρώπινες σχέσεις είναι εξίσου σημαντική και χρειάζεται φροντίδα!

Σας ευχαριστώ. 

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v