Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Ανακαλείται βρεφικό γάλα λόγω μόλυνσης από σαλμονέλα

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Ανακαλείται βρεφικό γάλα λόγω μόλυνσης από σαλμονέλα

Γονείς και επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν θορυβηθεί μετά την είδηση ότι ανιχνεύθηκε σαλμονέλα σε γνωστό βρεφικό γάλα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το βρεφικό γάλα της γαλλικής εταιρείας Lactalis. Η γαλλική κυβέρνηση, μάλιστα, χτες προχώρησε στην ανακοίνωση για τη μαζική ανάκληση του προϊόντος όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες στις οποίες εξάγεται το γάλα, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

*Φωτογραφία: mirror.co.uk

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο του iatronet.gr, μεταξύ των προϊόντων που ανακλήθηκαν, περιλαμβάνονται γάλατα της πρώτης και δεύτερης παιδικής ηλικίας, γάλα σε σκόνη, με ή χωρίς λακτόζη, γάλα από ρύζι και άλλα, ενώ ορισμένα απ’ αυτά πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία.

Λίγες μέρες πριν, στις 2 Δεκεμβρίου, η Lactalis είχε ανακαλέσει δώδεκα παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Κραόν, έπειτα από 20 κρούσματα σαλμονέλλωσης σε βρέφη. Όμως, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν ακόμα 5 κρούσματα, εκ των οποίων ένα επρόκειτο για βρέφος που είχε καταναλώσει γάλα ρυζιού, που δεν περιλαμβανόταν στην προηγούμενη ανάκληση. Για να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του βακτηρίου της σαλμονέλας, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάκληση 7.000 τόνων προϊόντων, που παρασκευάστηκαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων:

«Βρεφικό γάλα παραγωγής εργοστασίου της LACTALIS

Mετά από σχετική ανακοίνωση των Γαλλικών Αρχών για  περιστατικά σαλμονέλλωσης από το στέλεχος Salmonella agona που συνδέονται με τα αντίστοιχα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας LACTALIS  στη Γαλλία, o ΕΟΦ ανακαλεί προσωρινά παρτίδες βρεφικών γαλάτων.

Το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Αφορά σε παρτίδες βρεφικών γαλάτων που παρήχθησαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και επισυνάπτεται σχετικός Πίνακας (για τον Πίνακα παρακαλούμε πατήστε εδώ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΟΦ,  από τα βρεφικά γάλατα που περιλαμβάνονται στον Πίνακα, έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά όσα φέρουν την κίτρινη επισήμανση.

Οι καταναλωτές-γονείς καλούνται, εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα.»

Πηγές: iatronet.gr, eof.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v