Η Ε.Μ.Υ προειδοποιεί: Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις θα πλήξουν τη χώρα

Η Ε.Μ.Υ προειδοποιεί: Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις θα πλήξουν τη χώρα

Η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ τις τελευταίες μέρες και ο καιρός φαίνεται ότι θα στήσει ένα βροχερό και άσπρο σκηνικό τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ειδικά για τους ταξιδιώτες με προορισμό την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Αν σκοπεύετε να φύγετε εντός της εβδομάδας, δείτε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για ένα ασφαλές ταξίδι.

Αν κρίνουμε απ’ αυτά που διαβάζουμε, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι παραπάνω από απαραίτητες, ενώ καλό θα είναι να ενημερώνεστε από τα λιμεναρχεία για τον απόπλου τις μέρες με πολλά μποφόρ. 

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 21/12

Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Κύθηρα και Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και την Νότια) ενώ βροχές κατά περιόδους είναι πιθανό να σημειωθούν σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Ανατολική Στερεά (κυρίως σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, κατά διαστήματα πυκνές (αρχικά από τα 600 μέτρα και σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά μέχρι το βράδυ). Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νοτιά Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).

Παρασκευή 22/12

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις ίδιες περιοχές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πιθανώς να σημειωθούν στην Κρήτη και στις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης και κυρίως στα δυτικά.

Οι Βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σάββατο 23/12

Στην γενική πρόγνωση του καιρού που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ διαβάζουμε πιο αναλυτικά ότι ο καιρός το Σάββατο θα διαμορφωθεί ως εξής: στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ανατολικής και Βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς και πιθανώς στα ορεινά της Εύβοιας το πρωί. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν προς το βράδυ στα βόρεια και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νύχτα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στο Αιγαίο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με 5-7 μποφόρ και στα Κύθηρα με 8-9 μποφόρ. Θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα το βράδυ για να ενισχυθούν πάλι τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ στα βόρεια αναμένεται παγετός.

Πηγή: hnms.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v