Είμαι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια, όμως έχω αρχίσει να σκέφτομαι μια άλλη γυναίκα κι έχω τύψεις...

Είμαι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια, όμως έχω αρχίσει να σκέφτομαι μια άλλη γυναίκα κι έχω τύψεις...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Με τη γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και 10 χρόνια- πριν τον γάμο, ήμαστε ζευγάρι για 3 χρόνια. Γενικά τα πάμε καλά. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, καλή σύζυγος και εξαιρετική μητέρα. Τελευταία, όμως, έχω απομακρυνθεί. Η αλήθεια είναι ότι αρχίζει να με ελκύει μία συνάδελφός μου από τη δουλειά που είναι πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Εννοείται ότι δεν έχει γίνει κάτι και δεν έχω σκοπό να το προχωρήσω. Με τη συγκεκριμένη γυναίκα, συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της δουλειάς αλλά έχουμε τυπική σχέση- ωστόσο νιώθω αμηχανία και αναστάτωση όταν τη βλέπω και μιλάμε. Έχω όμως πολλές τύψεις απέναντι στη σύζυγό μου. Νιώθω ότι την προδίδω επειδή σκέφτομαι μια άλλη. Τι να κάνω;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: tudoela.com

Αγαπητέ αναγνώστη,

Τα πρόσωπα και κατ΄επέκταση οι σχέσεις, αλλάζουν στην πορεία του χρόνου. Οι αλλαγές αυτές είναι μόνο καλές. Για να τις χαρεί το ζευγάρι, χρειάζεται να έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα ώστε να τις μοιράζεται και να τις υποστηρίζει στη μεταξύ τους σχέση. Αν δεν έχει συμβεί αυτό, οτιδήποτε καινούριο που φέρνει αλλαγή μπορεί να μοιάζει απειλητικό.

Ερχόμενη στο ερώτημά σας λοιπόν, είναι πολύ όμορφο που εκτιμάτε την ομορφιά και την προσωπικότητα σαν γοητευτικά στοιχεία ενός ανθρώπου! Είναι επίσης υπέροχο που είστε δεσμευμένος στη σχέση με τη σύντροφό σας και που της αναγνωρίζετε τα καλά της στοιχεία. Το συναίσθημά σας λοιπόν, σας οδηγεί σε ερωτήματα για το τι σημαίνει όλο αυτό και αυτό είναι μόνο καλό γιατί ο προβληματισμός σας θα σας οδηγήσει σε νέους τρόπους να φροντίσετε τη σχέση σας!

Ποιος θα κερδίσει; Η oμορφιά ή η εκτίμηση; Ξεγνοιάστε γιατί δεν χρειάζεται να διαλέξετε! Όλα μπορείτε να τα έχετε μέσα στη σχέση με τη γυναίκα σας και να τα χαρείτε διατηρώντας την εκτίμησή σας και αναζωπυρώνοντας την επιθυμία σας. 

Η ματιά σας που αναγνωρίζει και εκτιμά την ομορφιά μπορεί να στραφεί στη σύντροφό σας και να την αναδείξει! Οι δυνατότητες αλλαγής και ανανέωσης της μεταξύ σας σχέσεις είναι απεριόριστες. Μη βιαστείτε να αντικαταστήσετε το πρόσωπο, γιατί και το επόμενο, όσο όμορφο κι αν είναι, με τον ίδιο τρόπο θα χρειαστεί να αντικατασταθεί ξανά. Αλλάξτε λοιπόν τη σχέση, μπείτε με όλο σας το πάθος και την επιθυμία. Διεκδικήστε τον ενθουσιασμό σας από τη σύντροφό σας και ζητήστε της να αλλάξει κι εκείνη. Δεν χρειάζεται να μετριάζετε την επιθυμία σας σε μια ρουτίνα που σας φτωχαίνει. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός, εάν δεν εσείς οι ίδιοι δεν το θέτετε.

Μην ενοχοποιήστε για τη ζωντάνια σας. Αξιοποιήστε την στη δική σας επένδυση για να σας αποδώσει κέρδη: τη σχέση σας!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v