Ένας πραγματικός μαχητής: Αυτό το πρόωρο μωράκι ζύγιζε μόλις 400 γραμμάρια αλλά κατάφερε να επιβιώσει!

Ένας πραγματικός μαχητής: Αυτό το πρόωρο μωράκι ζύγιζε μόλις 400 γραμμάρια αλλά κατάφερε να επιβιώσει!

Η Seeta και ο Giriraj υποδέχθηκαν το μωράκι τους κόσμο 12 εβδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία. Η εύθραυστη Manushi τότε ζύγιζε μόλις 400 γραμμάρια και το ύψος της ήταν 21 εκατοστά. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είχε το ίδιο μέγεθος με την παλάμη του μπαμπά της. Τα όργανά της δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως και το δερματάκι της ήταν πολύ λεπτό...

Η μαμά της πρόωρα γεννημένης Manushi παρουσίασε αυξημένη πίεση κατά την εγκυμοσύνη, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή του παιδιού της, αφού το αίμα δεν μπορούσε να περάσει στο έμβρυο. Αναγκαστικά, λοιπόν, η Seeta υπεβλήθη σε επείγουσα καισαρική τομή στις 28 εβδομάδες.

Το πρόωρο μωράκι ήρθε στη ζωή, ωστόσο οι γιατροί έδιναν στο κοριτσάκι 0,5% πιθανότητες να επιζήσει χωρίς κάποια εγκεφαλική βλάβη. Ευτυχώς, η μικρή τελικά διέψευσε τους επιστήμονες και, όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει σπίτι της 210 μέρες μετά τη γέννησή της, αλλά τόσο ο εγκέφαλος όσο και τα μάτια της φαίνεται ότι αναπτύσσονται φυσιολογικά, σύμφωνα με τους γιατρούς. Πλέον, η Manushi ζύγιζε 2,3 κιλά και απέδειξε σε όλους πόσο δυνατή είναι!

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν την εξέλιξη αυτής της μικρής αγωνίστριας...

Πηγή: littlethings.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v