Ο σύζυγός μου χρειάζεται κάποιον να τον φροντίζει λόγω προβλημάτων υγείας. Πώς θα τον πείσω να πάρουμε βοήθεια;

Ο σύζυγός μου χρειάζεται κάποιον να τον φροντίζει λόγω προβλημάτων υγείας. Πώς θα τον πείσω να πάρουμε βοήθεια;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Ο άντρας μου έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα πλέον. Έχω κουραστεί και πάνω από όλα δεν είμαι έμπειρη. Πώς να τον πείσω ότι χρειάζεται ένα άτομο να τον βοηθάει, αφού δεν το παραδέχεται;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Εύχομαι ολόψυχα να είναι περαστικές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Τα θέματα υγείας είναι βεβαίως πολύ σημαντικά, καθώς οδηγούν σε βαθιές αγωνίες τόσο το πρόσωπο που νοσεί όσο και τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. Τα υπαρξιακά ερωτήματα που αναδύονται από τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι πολλά και χωρίς δεδομένη απάντηση. Καθένας έχει να παράξει τις δικές του απαντήσεις μέσα από επεξεργασία που χρειάζεται χώρο για να πραγματοποιηθεί. Σε αυτόν το μεταβατικό χώρο της επεξεργασίας, μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο να εισαχθεί ένα νέο πρόσωπο φροντίδας και αναφοράς. Αυτό συμβαίνει αρχικά γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχθεί κάποιος ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, κι έπειτα γιατί η οικειότητα με τα αγαπημένα πρόσωπά βοηθά περισσότερο να δεχθεί τη δική τους βοήθεια.

Δεν αναφέρετε στο ερώτημά σας ποιες είναι οι ανάγκες του συζύγου σας, ωστόσο καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας ότι έχετε δυσκολευτεί πολύ και ότι έχετε προσφέρει ό,τι μπορείτε για τη βελτίωση της κατάστασής του. Με πολλή κατανόηση και στη δική του θέση και δυσκολία, έχετε να πάρετε αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσετε. Το να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία είναι μια καλή λύση, που θα μπορέσει και ο ίδιος να δεχθεί εάν νιώσει ότι δεν εγκαταλείπεται.

Η συνεχή σας παρουσία, η φροντίδα της σχέσης σας και του συντρόφου σας, θα τον καθησυχάσει και θα αφήσει χώρο ώστε να φροντιστούν οι πιο ιατρικές ανάγκες του από ένα άλλο πρόσωπο. Εσείς, λοιπόν, με πολλή έγνοια επιλέγετε ένα βοηθητικό πρόσωπο για τις ανάγκες του και ταυτόχρονα αναλαμβάνετε τη φροντίδα των επιθυμιών του, οι οποίες δεν σταματούν ακόμη κι αν το σώμα νοσεί!

Δώστε πολλή από την αγάπη σας. Η σχέση θεραπεύει.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v