Η κόρη μου δεν θέλει με τίποτα να αποθηλάσει. Ποια είναι η λύση;

Η κόρη μου δεν θέλει με τίποτα να αποθηλάσει. Ποια είναι η λύση;

Ερώτηση:
Γεια σας! Έχω μια κόρη 7 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά μέχρι σήμερα. Είμαι έγκυος 6 εβδομάδων, οπότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος. Προσπαθώ να αποθηλάσω σιγά-σιγά αλλά η μικρή δεν θέλει με τίποτα να πάρει μπιμπερό, με αποτέλεσμα να ξυπνάει συνέχεια τη νύχτα γιατί δεν χορταίνει. Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Πώς να το χειριστώ; Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: elle.se

Η δεύτερη εγκυμοσύνη δεν επιβάλλει διακοπή του θηλασμού, αν δεν συντρέχει από γυναικολογικής άποψης κάποιος λόγος. Υπάρχουν μητέρες που εξακολουθούν να θηλάζουν το μεγαλύτερο παιδί τους σε όλη την εγκυμοσύνη, ακόμα και μετά τον τοκετό μαζί με το νέο μωρό (ταντέμ). Η κόρη σας είναι πολύ μικρή για να αποθηλάσει φυσικά (να σταματήσει δηλαδή από μόνη της να θέλει να θηλάζει), με την τεχνική του «δεν προσφέρω, δεν αρνούμαι θηλασμούς». Εφόσον όμως είναι ήδη 7 μηνών, θα έχει ξεκινήσει να τρώει και στερεές τροφές, οπότε οι θηλασμοί λογικά θα έχουν μειωθεί.

Αν θέλετε για οποιοδήποτε λόγο να απογαλακτίσετε σε αυτήν ηλικία, θα χρειαστείτε βοήθεια. Μέσα στην ημέρα καλό είναι να προσφέρετε εσείς ή καλύτερα κάποιος άλλος «αντιπερισπασμούς» στο μωρό ώστε να μη ζητάει να θηλάσει. Να το απασχολείτε δηλαδή με άλλους τρόπους, όπως κάποιο παιχνίδι που του αρέσει ή μία βόλτα. Επίσης για να μπορέσετε να το εξοικειώσετε με το μπιμπερό, καλό είναι αυτό να προσφέρεται από κάποιο άλλο πρόσωπο που συμμετέχει στη φροντίδα του μωρού και όχι από εσάς. Ιδανικά, για να συνηθίσει το μπιμπερό θα δίνετε με αυτό μητρικό γάλα που θα έχετε προηγουμένως αντλήσει, εφόσον σας το επιτρέψει και ο γυναικολόγος σας. Έτσι η κόρη σας θα εξοικειωθεί πρώτα με τη χρήση του μπιμπερό και αργότερα θα προσφέρετε, εφόσον επιθυμείτε, τροποποιημένο γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

* Η Μαρία Λουράκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v