Είναι επικίνδυνο για τα παιδιά μου να έχουμε σαν κατοικίδιο ένα εμβολιασμένο γατάκι;

Είναι επικίνδυνο για τα παιδιά μου να έχουμε σαν κατοικίδιο ένα εμβολιασμένο γατάκι;

Ερώτηση:
Έχω έναν γιο 3 ετών και μια κόρη 1 έτους. Επιτρέπεται να έχω γατάκι το οποίο εμβολιάζω κανονικά κ.τ.λ.; Περισσότερο στρέφομαι προς την κόρη μου λόγω ηλικίας. Τι πιστεύετε; Δεν έχουν ιστορικό αλλεργίας.
Απάντηση:

Είναι πολύ ωφέλιμο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών να μεγαλώνουν μαζί με κατοικίδια ζώα και να αναλαμβάνουν μέρος της φροντίδας τους. Ασφαλώς, κάποιες ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο, οι πιθανότητες όμως μειώνονται όταν το ζώο έχει τακτική κτηνιατρική παρακολούθηση. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι πρέπει να τηρούνται σχολαστικά οι βασικοί κανόνες υγιεινής, ακόμα και αν το ζωάκι είναι υγιές και πλήρως εμβολιασμένο. Σημαντικό είναι επίσης να αποφεύγουν τα παιδιά την επαφή με τα περιττώματα και τις εκκρίσεις του ζώου, καθώς και να τα προστατεύουμε από γραντζουνιές και τυχόν δαγκώματα. Τα μικρά παιδιά, λοιπόν, πρέπει να έρχονται σε επαφή με το κατοικίδιο υπό την επιτήρηση κάποιου ενήλικα.

* Η Μαρία Λουράκη είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v