Υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να περνούν τα παιδιά σας περισσότερο χρόνο με τους παππούδες

Υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να περνούν τα παιδιά σας περισσότερο χρόνο με τους παππούδες

Όταν τα παιδιά τα πάνε καλά με τους παππούδες, τα οφέλη που κερδίζουν από αυτή τη σχέση είναι πολλά και πολύ πιο σημαντικά από τα δώρα των Χριστουγέννων και το επιπλέον χαρτζιλίκι της γιαγιάς. Σύμφωνα με νέα έρευνα, μάλιστα, τα μικρά μας που βλέπουν συχνά τον παππού και τη γιαγιά... καταλαβαίνουν περισσότερο τους ηλικιωμένους.

*Φωτογραφία: aleteiaen.files.wordpress.com

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.151 παιδιά, ηλικίας 7 έως 16 ετών, που ερωτήθηκαν τι πιστεύουν για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και τι νιώθουν για τους παππούδες τους, πώς ήταν η κατάσταση της υγείας τους και πόσο συχνά τους συναντούν.

Αποδείχθηκε ότι τα παιδιά που περνούσαν ποιοτικό χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά είχαν σχηματίσει καλύτερη άποψη γενικά για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα ενώ ακόμα πιο θετικά διακείμενα ήταν τα παιδιά 10-12 ετών που έβλεπαν τους παππούδες τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και περιέγραφαν την επαφή μαζί τους ως καλή ή πολύ καλή.

Οι μελετητές επισημαίνουν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρέασε τις απαντήσεις των παιδιών ήταν η παρουσία ή η έλλειψη ποιοτικού χρόνου με τον παππού και τη γιαγιά. Για τα παιδιά μας, οι παππούδες είναι οι πρώτοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με τους οποίους έρχονται σε επαφή, γι’ αυτό από τη σχέση τους κρίνεται και ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τους ηλικιωμένους μεγαλώνοντας!

Πηγή: goodhousekeeping.com

v