Γιατί αυτή η μητέρα αποφάσισε να μην κόψει τον ομφάλιο λώρο του μωρού της μετά τη γέννα

Γιατί αυτή η μητέρα αποφάσισε να μην κόψει τον ομφάλιο λώρο του μωρού της μετά τη γέννα

Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει εντυπωσιακές φωτογραφίες μωρών που παρέμεναν συνδεδεμένα με τον ομφάλιο λώρο και κατ’ επέκταση τον πλακούντα έως και 24 ώρες μετά τη γέννα. Η πρακτική αυτή συνηθίζεται στη λεγόμενη γέννα-λωτό. Πρόκειται για γέννα που πραγματοποιείται σε χλιαρό νερό και με τον τρόπο αυτό, θεωρείται ότι η μετάβαση στο φυσικό περιβάλλον γίνεται πιο ομαλή για το νεογέννητο βρέφος. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο ομφάλιος λώρος παραμένει άθικτος και ο πλακούντας μένει συνδεδεμένος με το μωρό για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τον τοκετό.

Κάποιοι γονείς, όμως, όπως η Vanessa Fisher αποφασίζουν να κρατήσουν τον πλακούντα συνδεδεμένο μέχρι ο ομφάλιος λώρος να πέσει μόνος του. Η εν λόγω μαμά, που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της στα μέσα Ιανουαρίου, κοινοποίησε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το μωρό της μαζί με το σακουλάκι που κρατάει τον πλακούντα και τη συνόδευσε με το εξής κείμενο:

«Γέννα- λωτός: Τέταρτη μέρα

Η γέννα- λωτός είναι η πρακτική κατά την οποία δεν κόβεις τον ομφάλιο λώρο του μωρού κατά τη γέννα έτσι ώστε να παραμείνει συνδεδεμένο με τον πλακούντα μέχρι ο λώρος να πέσει φυσικά, κάτι που συνήθως γίνεται στις 3-10 μέρες μετά τη γέννηση του μωρού.

Γιατί επέλεξα αυτό το είδος γέννας;

Εμπιστεύτηκα τη φυσική διαδικασία που ακολουθείται για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο.

Η πλήρης μεταφορά του αίματος του πλακούντα έχει πολλά οφέλη για την υγεία του παιδιού.

Δέσιμο: δημιουργεί μία πιο φιλική μετάβαση από τη μητέρα, το μωρό, τον πλακούντα, και από τη μήτρα στη μητέρα, το μωρό, τον πατέρα και τον κόσμο.

Τα μωρά που γεννιούνται μ’ αυτόν τον τρόπο θεωρείται ότι είναι πιο ήρεμα.

Η τσάντα που κρατάει τον πλακούντα είναι δώρο από την ξαδέλφη μου.»

Όπως αναφέρει η Vanessa, δεν ήταν όλοι οι συγγενείς της οικογένειας σύμφωνοι μ' αυτή την απόφαση, όμως αυτό δεν επηρέασε τους γονείς. Όσον αφορά το πρακτικό μέρος της υπόθεσης, οι μαίες συμβούλευσαν τους γονείς να μην κάνουν τον Ashton μπάνιο για 10 μέρες έτσι ώστε ο πλακούντας να μείνει όσο τον δυνατόν πιο στεγνός. Περισσότερο προσεκτικοί επίσης πρέπει να είναι, στον τρόπο που «φασκιώνουν» το νεογέννητο μωρό τους ειδικά όσο ο πλακούντας στεγνώνει και ο λώρος σκληραίνει. 

Είτε συμφωνείτε είτε όχι μ' αυτή την απόφαση, οι φωτογραφίες από τη γέννα του μικρού Ashton είναι σίγουρα εντυπωσιακές:

Πηγή: thestircafemom.com, babble.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v