Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας πρέπει να γίνεται πριν ένα κορίτσι ξεκινήσει να έχει σεξουαλικές επαφές;

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας πρέπει να γίνεται πριν ένα κορίτσι ξεκινήσει να έχει σεξουαλικές επαφές;

Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 16 ετών και μόλις ξεκίνησε να έχει σχέση με ένα συνομήλικο παιδί. Η ερώτησή μου είναι η εξής: πρέπει να κάνει το εμβόλιο κατά του τραχήλου της μήτρας πριν αρχίσει να έχει σεξουαλικές επαφές; Το καλό είναι ότι γενικά μου «ανοίγεται» εύκολα και η ίδια μου είπε ότι δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: deutsche-apotheker-zeitung.de

Το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου είναι ένα άριστο εμβόλιο καλύπτει πάρα πολύ καλά τα στελέχη του ιού για τα οποία έχει κατασκευαστεί. Όλο και περισσότερα στελέχη στις μέρες μας καλύπτονται από καινούρια εμβόλια που αφορούν τον τράχηλο της μήτρας. Το καλύτερο είναι η κόρη σας να κάνει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Το ιδανικό βέβαια θα είναι, όπως μου γράφετε, να το κάνει πριν ξεκινήσει σεξουαλικές επαφές και επειδή είναι τρεις δόσεις, ουσιαστικά απαιτείται ένα εξάμηνο.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v