4 φανταστικοί παιδότοποι στα βόρεια προάστια

4 φανταστικοί παιδότοποι στα βόρεια προάστια

Ωραίες οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, όμως καμιά φορά αξίζει να βγούμε λίγο παραέξω ή ν’ ανέβουμε λίγο πιο... βόρεια για να εξερευνήσουμε διαφορετικές περιοχές. Αν, λοιπόν, δεν έχετε ιδέα πού να πάτε με τα παιδιά, αν βρεθείτε προς τα βόρεια προάστια ή αν πολύ απλά, αν μένετε εκεί, αυτοί οι παιδότοποι είναι ιδανικοί για κάθε οικογένεια.

Σβούρα σπίτι παιχνιδιού

Ανήκει στη γενιά των σύγχρονων παιδότοπων που συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, από 3 ετών και πάνω, με το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Η Σβούρα, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο με κήπο στο Χαλάνδρι, περιλαμβάνει εσωτερικό χώρο με γωνιές παιχνιδιού και έπιπλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των παιδιών αλλά και εξωτερικό χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, να κάνουν αναρρίχηση ή τραμπολίνο. Την ίδια ώρα, οι γονείς απολαμβάνουν τον καφέ τους ενώ περιμένουν τα παιδιά να τελειώσουν το παιχνίδι. Το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ ανά παιδί και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις δραστηριότητες και το σνακ (χυμό πορτοκάλι και ποπ κορν).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Σβούρας στο Facebook/svoura playhouse.

Πού θα πάτε: Διονύσου 46, Χαλάνδρι. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2177344650.

Playmobil Fun Park

Στην Κηφισιά, θα βρείτε τον παιδότοπο του Playmobil, που θα συγκινήσει ακόμα κι εσάς. Διαθέτει 7 παιδότοπους για τα μεγάλα παιδιά αλλά έχει και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα πιτσιρίκια από 18 μηνών έως 3 ετών. Στο τέλος, μπορείτε να κλείσετε τη βόλτα σας με έναν καφέ ή σνακ στον χώρο του Lechuza ενώ αν θέλετε να κάνετε κάποιο δωράκι, το κατάστημα με την απέραντη ποικιλία των Playmobil σας περιμένει. Σημειώνεται ότι ο χώρος διαθέτει parking (χωρίς χρέωση) κι έτσι δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείτε.

Η είσοδος για τα παιδιά ανέρχεται στα 8 ευρώ τις καθημερινές και στα 9 ευρώ τα σαββατοκύριακα ενώ οι γονείς μπαίνουν δωρεάν.

Πού θα πάτε: Αμαλιάδος 4 και Καλαβρύτων, Κηφισιά.

Τηλέφωνο: 2108000018.

Παιχνιδίσματα

Στα Παιχνιδίσματα στην Πεύκη, τα παιδιά από 2 ετών και πάνω μπορούν είτε να παίξουν ελεύθερα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο είτε να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται εκεί. Οι γονείς και πάλι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν πίνοντας τον καφέ τους στον χώρο που είναι ειδικά διαμορφωμένος γι' αυτούς. 

Πού θα πάτε: Δημοκρατίας 29, Πεύκη.

Τηλέφωνο: 2106536367.

Volta Fun Town στο Avenue

Αν θέλετε να συνδυάσετε τα ψώνια σας με τη διασκέδαση των παιδιών, το Avenue στο Μαρούσι σας δίνει αυτή την ευκαιρία, αφού ο παιδότοπος του Volta Fun Town θα είναι εκεί να σας περιμένει. Τα παιχνίδια είναι αμέτρητα στον εξωτερικό χώρο (ξεχωρίζει η Καστροπολιτεία) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διασκεδάσουν το ίδιο και μέσα. Όσον αφορά το κόστος, υπολογίστε 6 ευρώ για την παιχνιδοκατασκευή και 9 ευρώ για την παιχνιδοκατασκευή, το τραμπολίνο, το ψάρεμα και άλλη μία δραστηριότητα της επιλογής του παιδιού.

Πού θα πάτε: λεωφ. Κηφισίας 41-45, Μαρούσι.

Τηλέφωνο: 21021 06109424. 

v