Ο σύντροφός μου μου έκανε πρόταση γάμου. Πώς θα καταλάβω αν είμαι σίγουρη να δεχτώ;

Ο σύντροφός μου μου έκανε πρόταση γάμου. Πώς θα καταλάβω αν είμαι σίγουρη να δεχτώ;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Πριν λίγες μέρες, ο σύντροφός μου μου έκανε πρόταση γάμου κάπως βιαστικά- είμαστε μαζί μόνο 7 μήνες. Μου είπε κι εκείνος να το σκεφτώ γιατί καταλαβαίνει ότι ίσως είναι πολύ νωρίς, όμως νιώθει ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Από τη μία, θέλω να πω το «ναι» γιατί είμαστε πολύ καλά μαζί, από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι μπορεί να βιαζόμαστε (ακόμα δεν έχω γνωρίσει ούτε τους δικούς του) αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν. Εγώ μόλις ξεκίνησα δουλειά 4ωρη και ο μισθός μου είναι πολύ χαμηλός ενώ κι εκείνος στο γραφείο που δουλεύει, δεν αμοίβεται καλά και μπορεί να πληρωθεί έπειτα από 3 μήνες. Πώς θα μπορέσουμε να συγκατοικήσουμε μ’ αυτά τα δεδομένα; Είναι πολύ καλός σύντροφος και δεν θέλω να τον χάσω. Φοβάμαι όμως πως αν του πω τους προβληματισμούς μου, θα αισθανθεί «αποτυχημένος» και θα νιώσει ότι τον απορρίπτω. Πώς να χειριστώ την κατάσταση;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο όμορφο είναι να υπάρχει επιθυμία μέσα στο ζευγάρι! Πόσο όμορφο είναι η επιθυμία αυτή να επιτρέπεται να εκφράζεται! Είναι πολύ σημαντικό δύο άνθρωποι που αποφασίζουν να συνάψουν σχέση, να έχουν ένα κοινό όραμα για το πώς ονειρεύονται να εξελιχθεί η σχέση αυτή και να υπάρχει ένα τέτοια κλίμα εμπιστοσύνης που να επιτρέπει να μοιραστούν σκέψεις, επιθυμίες και προβληματισμοί.

Μοιάζει, λοιπόν, στο διάστημα που είστε μαζί να έχετε φροντίσει ο ένας τον άλλο και να έχετε δεσμευτεί, επιτρέποντας ο καθένας στον εαυτό του να κοιτάει το μέλλον αυτής της σχέσης.  Όταν αυτές οι σκέψεις ωριμάσουν και έρθει η ώρα να εκφραστούν, νιώθετε ότι υπάρχει δυσκολία. Κι όμως, αυτό που εσείς εντοπίζετε σαν δυσκολία είναι ο λόγος που ο άλλος σας επέλεξε: η υπευθυνότητά σας να θέλετε να έχετε δεδομένα πριν κάνετε το επόμενο βήμα! Η εκτίμησή σας στην ήδη υπάρχουσα σχέση! Η εργατικότητά σας στους δύσκολους αυτούς καιρούς! Η αγωνία σας να μην τον επιβαρύνετε οικονομικά! Η επιθυμία σας για το δικό σας σπιτικό! Η λαχτάρα σας για εκείνον!

Ποιος δεν θα ήθελε να ακούσει όλα αυτά τα όμορφα που έχετε να μοιραστείτε μαζί του; Το ερώτημα παραμένει ανοιχτό και δεν αφορά οικονομικά μεγέθη. Τις συνθήκες μέσα στις οποίες εσείς νιώθετε καλά να προχωρήσετε, έχετε να τις συζητήσετε και να αποφασίσετε από κοινού αυτό που σας ταιριάζει. 

Συγχαρητήρια!   

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v